Gelecek Partili Selçuk Özdağ tarihi mutabakatın detaylarını açıkladı

Yayın tarihi: 17 Şubat 2022 Perşembe 6:03 pm - Güncelleme: 17 Şubat 2022 Perşembe 6:31 pm

TELE1’de konuşan Gelecek Partili Selçuk Özdağ, altı muhalefet partisinin 28 Şubat’ta açıklayacağı mutabakattan detaylar açıkladı.

TELE1’de Fatih Ertürk’ün sunduğu ‘Habere Doğru’ programına katılan Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, altı partinin Ahlatlıbel Zirvesi’nde uzlaşıya vardığı mutabakatın 28 Şubat’ta Bilkent Otel Konferans Merkezi’nde düzenlenecek toplantıyla açıklanacağını söyledi.

Özdağ, “6 parti Bilkent Otel’de 22 sayfalık bir metin açıklayacaklar. Baraj nasıl olacak? 6 parti hangi konularda anlaştı? Bu sorular yanıtlanacak. Bütün çalışmalar tamamlandı, genel başkanlara sunuldu. Genel başkanların hepsi uzlaştı. En son 12 Ocak’taki toplantıda uzlaştıklarını deklare ettiler. Yol haritası belirlemek için bir araya geldiler” ifadelerini kullandı.

Muhalefetten tarihi buluşma sonrası uzlaşı açıklaması

22 SAYFALIK MUTABAKATTA NELER VAR?

Özdağ açıklanacak mutabakata ilişkin ise, “Bu 22 sayfanın içerisinde ‘Cumhurbaşkanı halk tarafından mı seçilecek Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından mı seçilecek? Türkiye’de seçim barajı ne olacak?’ soruları yanıtlanacak” bilgisini verdiç

‘BİZİM YÜZDE 3’TE ANLAŞMAMIZ VAR’

6 partinin cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili ortaklaştığını da söyleyen Özdağ, “Cumhur İttifakı yüzde 7’de anlaştığını söylüyor. Büyük Birlik Partisi Başkanı Destici yüzde 7’ye itiraz ettiğini ancak bunu ittifakı bozmak anlamına gelmediğini söylüyor. Yüzde 3 istiyorum, yüzde 5’e de razıyım gibi çıkışlar yapıyor. Bizim yüzde 3’te anlaşmamız var. Açıklamaları genel başkan yardımcıları yapacak. Liderler orada olacak ve son değerlendirmeleri yapacak. Partiler açıklamayı bölüm bölüm yapacak” diye konuştu.

Altı lider Ahlatlıbel’deki tarihi buluşmayı anlattı