Selçuk Özdağ: Ekrem İmamoğlu’nun mitinginden iç savaş çıkarmak istediler

Yayın tarihi: 11 Ekim 2021 Pazartesi 5:14 pm - Güncelleme: 11 Ekim 2021 Pazartesi 5:14 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi cinayetler çıkışının ardından eski AKP milletvekili Selçuk Özdağ’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Özdağ, “İmamoğlu’nun mitinginde iç savaş çıkarmak istediler” dedi.

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konukları, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ve Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar oldu. Programda, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘siyasi suikast’ söyleminin ardından İyi Partili Koray Aydın’ın sözleri değerlendirildi.

Eski Adalet ve Kalkınma Partisi genel başkan yardımcısı ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ konuyla ilgili, ‘’Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’taki şehidimizin cenazesinde linç girişiminde bulunuldu. Benim ve bazı arkadaşlarımın müdahalesiyle sayın Kılıçdaroğlu linç girişiminden kurtuldu. İstihbaratçı arkadaşlarım önceden böyle bir şey olabileceğini tahmin ettiler. İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun mitinginde de aynı şey oldu. Bu mitingle beraber Türkiye’de iç kargaşa yaratmaya çalışıp, Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak istediler. Muhalif gazetecilere, ardından bana saldırı oldu. Beni döverek öldüreceklerdi. Çünkü, silahla veya suikastla yaparlarsa büyük tepki olacaktı.’’ dedi.

Özdağ dikkat çeken açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

“Biz demokrasinin, milli iradenin yanında yer aldık. 7-8 ay önce de söyledim. Türkiye’de saldırılar olacak, bu saldırılardan sonra da suikastlar olacak. İçeride ajanlar olabilir. Ülkeye kimin girdiğini bilmiyoruz. Milli İstihbarat veya Emniyet tarafından bir inceleme yapılmıyor. Kendilerince yeni bir iklim oluşturmak istiyorlar. Milletvekilliği dönemimde de gördüm Cumhuriyet’le de, laiklikle de problemleri var. Afganistan’dan getirilenlerin ne için getirildiğini Türkiye biliyor. Bir kısmı yöneticilerle Amerikalılar beraber çalıştı, bir kısmı ise işbirlikçiydi. Türkiye’yi yönetenler iyi polis, kötü polis oynamak istedi. Siz güvenlik otoritesini hukukla sağlamazsanız birileri gelir buralarda konuşlanır. Türkiye’de önemli bilgilere sahip olanlar sustururken, zaafları olanlarla da pazarlama yaparak istedikleri kişilerin iktidarını devam ettirmek istemiş olabilirler.”

“AKP SABIKALI”

Siyaset cinayet iddialarına ilişkin Eski Devlet Bakanı Fikri Sağlar ise şu ifadeleri kullandı: “Seçime yaklaşırken toplumda infial yaratacak olaylar yaşanacaktır kanısını dillendirmek bir taraftan uyarmak adına önemlidir. Ama diğer taraftan da bunu yapmayı tasarlayanlara zemin hazırlamaktadır. AKP bu konuda sabıkalı. 1990’lı yıllarda da ,infial yaratan olaylar yaşandı. Bu olaylarda siyasiler değil aydınlar ve gazeteciler hedef alındı.”

Eymür: Bu gidişin sonu siyasi cinayetlerdir