Selçuk Özdağ: AKP iktidarı Stalin’in tavukları metodunu uyguluyor

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 4:01 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 4:48 pm

Haber: Haber Merkezi

Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ; TBMM‘de Saadet-Gelecek grubunun 28. Dönem Yasama faaliyetlerini raporladı. Rapora göre; Saadet-Gelecek grubu meclise 25 kanun teklifi, 325 soru önergesi verdi. Birçok soru önergesinin cevapsız kalması dikkat çekerken, kanun teklifleri ise kabul edilmedi.

TBMM’nin tatile girmesinin ardından Saadet Partisi Grup Başkanı Selçuk Özdağ; Saadet-Gelecek grubunun meclisin 28.. dönem yasama faaliyetlerini raporladı. Raporda Saadet ve Gelecek grubunun meclise 25 kanun teklifi, 325 soru önergesi ve 20 araştırma önergesi verildiği paylaşıldı.

Verilen kanun teklifleri arasında, emekli ve malullük aylıkları ile dul ve yetim aylıklarına, kamu çalışanlarının maaşlarına yapılan seyyanen zam tutarında artış yapılması, Millî Eğitim Bakanlığı sözleşmeli öğretmenlik kadrosu kaldırılmakta ve mevcut sözleşmeli öğretmenlerin kadroya geçirilmesi gibi Türkiye’nin gerçek gündemine ilişkin sorunlar yer aldı. Ancak Saadet ve Gelecek grubunun kanun teklifleri daha komisyon aşamasında reddedildi.

“AKP STALİN’İN TAVUKLARI METODUNU KULLANIYOR”

Saadet Partisi Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ; AKP iktidarının kontrollü ve bilinçli bir şekilde yoksullaştırma siyasetini ülkeye dayattığını söyledi. Özdağ; “Esasen AK Parti iktidarı “Stalin’in tavukları” metodunu ülke insanına uygulamaktan başka bir şey yapmamaktadır.” dedi. Özdağ AKP iktidarının genel seçimler öncesi sunduğu vaatleri de eleştirdi.

“AKP VAATLERLE HALKI KANDIRDI”

Özdağ; “Cumhur iktidarı, seçim öncesi olan/olmayan ne varsa saçtı savurdu. Olmayan petrolleri traktörünüze doldurun gidin dedi, olmayan doğalgazı güya hanelere gönderdi. Saçma sapan vaatlerle halkımızı kandırıp durdu. Sırf seçim kazanmak uğruna Hazine ve Merkez Bankası kaynaklarını har vurup harman savurdu. Karşılıksız para bastı. Kredi ve Swap adı altında yüksek faizlerle borç alarak ülkemizi borçlandırdı. Uyguladığı bu seçim ekonomisi yüzünden daha yılın yarısında 2023 bütçesini tüketti.” ifadelerini kullandı.

“BU VERGİLER VE FİYAT ARTIŞLARI FRAGMAN”

Selçuk Özdağ; Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik çöküşü de değerlendirerek, “Bunlar daha fragman” dedi. Özdağ; “İki seneyi aşkındır özellikle söylediğim bir konu var ve bu sözü söylemekten gerçekten büyük bir üzüntü duyuyorum ama inanın bu günler daha iyi günlerimiz. Bu zamlar ve getirilen vergi artışları daha fragman. Merkez Bankasının bilmem kaç milyar dolarlık döviz rezervi ve tonlarca altın stoku var diyorlardı.!. Karadeniz’de bulunan doğalgaz ve Gabar’da bulunan petrol bile bunun gibi on tane depremin masraflarını karşılayacak miktarda diyorlardı. Hani nerde? Hani vatandaşa bedava vereceğiniz o doğalgaz? Hani Gabar’da bulunan ve traktörü yanaştırıp depolarımızı dolduracağımız o muazzam petrol?” şeklinde konuştu.

SORU ÖNERGELERİ CEVAPSIZ KALDI

Saadet ve Gelecek grubunun gündeme ilişkin soru önergeleri cevapsız kaldı. Özellikle Sağlık Bakanlığı’nın suskunluğu dikkat çekti. Özdağ cevapsız kalan soru önergelerine tepki göstererek, “Hükumete yönelttiğimiz soru önergelerinin cevabını alamıyoruz. Verilen cevaplar da kara mizah ötesi. Kanun tekliflerimiz daha komisyon aşamasında reddediliyor. Verdiğimiz genel görüşme ve araştırma önergeleri hakkında birkaç dakika konuşabilmek için nerdeyse deveyi iğneden geçirmek zorunda kalıyoruz.” dedi.

Saadet-Gelecek grubunun, tasarruf tedbirleri kapsamında yerel basına getirilen kısıtlamaları, Diyanet İşleri Başkanlığı, ABD’de, ‘Diyanet Center of America- Turkish American Community Center’ adıyla vergiden muaf statüde bir ABD kuruluşu olarak faaliyet gösterdiği ve çeşitli mülkler satın alması hakkındaki iddialar, KYK yurtlarında öğrencilerin yaşadığı sorunlar, vergi muafiyeti̇, öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmasına ilişkin soru önergesi de yanıtsız kaldı.

SAĞLIK BAKANLIĞI’NIN SESSİZLİĞİ DİKKAT ÇEKTİ

Sağlık alanında yaşanan sorunlar gündemde yerini korurken, bakanlığın soru önergelerine karşı suskunluğu Özdağ’ın raporunda da dikkat çekti. Saadet-Gelecek grubunun bakanlığına sunduğu; Turcovac aşısına dair çeşitli verilere ilişkin, sığınmacılara sunulan sağlık hizmetlerine ilişkin, sağlık sektöründe yaşanan sorunlara ilişkin, şehir hastanelerine ilişkin, soru önergeleri yanıtsız kaldı.

Selçuk Özdağ, ülkede yaşanan sorunların nedenini hukuksuzluk ve Cumhurbaşkanlığı sistemine bağladı. Özdağ; “Esasen bugün yaşadığımız tüm bu çöküşün temelinde tek adamlığa ve parti devletine yol veren CHS vardır. Ülkemizin günden güne hukuk devleti ilkelerinden koparılıyor oluşu vardır. CHS ile Yasamanın yani çatısı altında bulunduğumuz yüce meclisin daha etkin ve saygın olacağı söyleniyordu, oldu mu? Evet oldu diyen buyursun. Çünkü burada milletvekilleri yalnızca bir rutini yerine getirmekle yükümlü kişiler haline getirildi. İktidar çoğunluğunun istemediği milletimize ait hiçbir talep karşılık bulmuyor. Konuşma masuniyetimiz içtüzük gerekçeleri ile kısıtlanmaya çalışılıyor.” ifadelerini kullandı.

TBMM’ye Can Atalay için olağanüstü toplantı çağrısı

 

 

 

Kaynak: HABER MERKEZİ