Selçuk Özdağ: AK Parti’de büyük kopuşlar olacak

Yayın tarihi: 29 Ekim 2021 Cuma 12:08 pm - Güncelleme: 3 Mart 2022 Perşembe 1:52 pm

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, erken seçim için tarih vererek AKP’de yaşanacak kopuşlara işaret etti. Özdağ, “Yasa değişiklikleriyle ayakta kalmaya çalışıyorlar ama kalamayacaklar” dedi.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Konya’nın yerel televizyon kanalı kanal 42’nin konuğu oldu. Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özdağ, AKP içindeki kopuşlara değindi. AKP’nin oy yüzdesinin daha da düşeceğini ifade eden Özdağ, “Millet bunlara gidin gari diyor” dedi.

AKP içindeki kopuşun ocak ayı itibariyle başlayacağını söyleyen Özdağ şöyle konuştu:

“AK Parti’de ciddi kopuşlar olacaktır. Seçmen bazında kopuşlar başlamıştır. Bazıları devlet ve belediye güçleri olduğu için orada duruyorlar. İktidar partisi millet iradesiyle değil devlet sopasıyla ayakta duruyor. AK Parti’nin oy yüzdesi daha çok düşecek. Son dönemde konuşmayacak milletvekillerini seçmeye çalıştılar. İktidar partilerinde konuşmayanlar makbuldür. Çözülmeler ocak ayından itibaren artar. Kasım ayı öncesinde Türkiye’de erken seçim yapılacaktır. Aksi taktirde cumhurbaşkanı Yüksek Seçim Kurulu’na güvenmemektedir. 3’üncü dönem aday olmama ihtimali vardır. 2011 yılında bütün partiler İstanbul Sözleşmesi’ni el birliğiyle geçirdiler ve Erdoğan da imzaladı. Kötüyse neden 11 yıl bekledin iyiyse niye kaldırdın? Niye KHK ile kaldırıyorsun parlamento neden kaldırmıyor? 17-25 Aralık’ta bakanların yargıya gitmemelerinin sebebi güvensizliktir. Bugünkü yargıya güvenmemekteler. Toplumsal ihtiyaçları gidererek siyasette kalalım istemiyorlar. Bunları yerine getiremeyeceklerini biliyorlar. Yasa değişiklikleriyle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Kalamayacaklar. Millet bunlara ‘gidin gari’ diyor artık.”

Selçuk Özdağ’dan muhalefete: Millete açıklayamayız