Selahattin Demirtaş’tan, eşi Başak Demirtaş’a verilen cezaya tepki

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 4:51 pm - Güncelleme: 12 Kasım 2021 Cuma 4:51 pm

5 yıldır Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş’a verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.  “Allah insana, düşmanının bile merdini nasip etsin. Eğilmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz.”

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,  eşi Başak Demirtaş’a, “gerçeğe aykırı bir sağlık raporu aldığı” iddiasıyla 2018 yılında açılan davadan 2 yıl 6 ay hapis cezası almasını Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile eleştirdi. Demirtaş yaptığı paylaşımda, “Ahlaksızlığın, dibe vurmanın sınırı varmış gibi düşünüyoruz bazen. Ancak bunlar için dibin sınırı yok. Allah insana, düşmanının bile merdini nasip etsin. Eğilmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz, yenilmeyeceğiz. Mutlaka ama mutlaka kazanacağız” ifadelerine yer vererek eşinin fotoğrafını paylaştı ve BaşakDemirtaşOnurumuzdur tag’ını kullanarak eşini paylaşıma etiketledi.

Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile görüşmesi sonrası eşine ait bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak “Az önce cezaevinde ‘cumhurbaşkanımız’ ile görüştüm. Çok moralliydi, herkese selam söyledi” ifadelerini kullanmıştı.

Başak Demirtaş: Az önce cezaevinde ‘cumhurbaşkanımız’ ile görüştüm