Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili yeni gelişme: Doktorundan ‘cezaevinde kalmamalısın’ uyarısı

Yayın tarihi: 25 Aralık 2019 Çarşamba 2:02 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2019 Çarşamba 2:02 pm

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş ile görüşen İHD avukatları, “Doktor kendisine, ‘cezaevinde kalmamalısın’ demiş” diye aktardı. Avukat Boztoprak, “Ama anladığımız o ki bunu raporunda yazmamış” dedi.

HDP’nin önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş’ın sağlık durumuyla ilgili İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın açıklaması gerçekleştirildi.

İHD Hapishane Komisyonu geçtiğimiz günlerde cezaevinde kalp spazmı geçiren ve kısa süreli baygınlık geçiren Demirtaş’la cezaevinde görüştü. Gazete Duvar’da yer alan habere göre, görüşmenin detayları bugün İHD’de kamuoyuyla paylaşıldı.

‘ÇOK FAZLA KİLO KAYBI VAR’

İHD Hapishane Komisyonu’ndan avukatlar Zeynep Ceren Boztoprak, İnce İncesağır ve İHD İstanbul Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in farklı tarihlerde Demirtaş’la yaptıkları görüşmelerin detayları anlatıldı. Görüşmeleri rapor halinde kamuoyuyla paylaşan Boztoprak, izlenimleri şöyle aktardı: “Görüntüsünde hastalığın verdiği bir tahribat görülüyor. Çok fazla kilo kaybı var. Cezaevi tabribatını görebiliyoruz. Ama morali çok iyi. ‘Kötüyüm tahliye olmam lazım’ demiyor. Orada sürekli ambulans, doktor yok. Doktor kendisine, ‘cezaevinde kalmamalısın’ demiş. Ama anladığımız o ki bunu raporunda yazmamış.”