Selahattin Demirtaş’ın ilk test sonuçları çıktı

Yayın tarihi: 10 Aralık 2019 Salı 3:53 pm - Güncelleme: 10 Aralık 2019 Salı 4:04 pm

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumuna ilişkin konuşan HDP’li İpekyüz, “İlk test sonuçlarında ciddi bir soruna rastlanmadı. Zaman zaman yeni kontroller yapılacak” dedi.

Birgün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre, önceki hafta rahatsızlanan ve kısa süreli bilincinin kapandığı açıklanan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yapılan testlerin ilk sonuçları belli oldu.

Selahattin Demirtaş: Sağlığım çok iyi değil maalesef

Demirtaş’ın dün yeniden hastaneye götürüldüğünü ancak bunun yarım kalan testlerin tamamlanması için yapıldığını anlatan İpekyüz, “Sayın Demirtaş’a mide kontrolü yapılmak isteniyordu. Bu nedenle dün endoskopi yapıldı. Daha önce yapılan testlerde ise ciddi bir soruna rastlanmadı. Şu an durumu ve morali gayet iyi” dedi.

Demirtaş’ın zaman zaman nefes darlığı ve çarpıntı sorunu yaşadığını aktaran İpekyüz, “Moralli ve sağlıklı görünse de belirli aralıklarla yaşadığı çarpıntılar kendisini çok huzursuz ediyor. Bu nedenle önümüzdeki dönemde yeni testler yapılabilir. Şu an için nöroloji ve kardiyoloji bölümlerinin yaptığı tetkiklerde korkulacak bir duruma rastlanmadı” dedi.