Selahattin Demirtaş’a ilk destek Ahmet Türk’ten geldi

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 4:50 pm - Güncelleme: 31 Mayıs 2023 Çarşamba 4:55 pm

HDP’yi eleştirdikten sonra siyaseti bıraktığını açıklayan Selahattin Demirtaş‘a seçim sürecine yönelik eleştirilerine ilk destek Ahmet Türk’ten geldi. Türk parti içinde birden çok genel merkezin oluştuğunu söyledi.

Seçimlerden oy kaybederek çıkan HDP’de sıcak saatler yaşanıyor. Yaklaşık 7 yıldır Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş önce partisini eleştirdi ardından siyasetten çekildiğini açıkladı. Demirtaş’a ilk desteği deneyimli siyasetçi Ahmet Türk verdi.

Demirtaş ‘HDP açısından TBMM seçimi: Neden böyle oldu?’ başlıklı yazısında, HDP’nin seçim çalışmaları yarım yamalak ve dağınık olarak nitelendirirken son beş yıldır HDP Genel merkezine gönderdiği mesajlarla ve makalelerle bu gerçeği anlatmaya çalıştığını belirtmişti. Demirtaş, bu çabasına rağmen her seferinde cevapsız kaldığını belirtmek için “Sesim yankılanıp bana geri dönüyor” demişti.

Selahattin Demirtaş aktif siyaseti bıraktı

‘SİYASETİ BIRAKMASINI DOĞRU BULMUYORUM’

Kürt siyasi hareketinin tecrübeli isimlerinden eski milletvekili Ahmet Türk bu gelişmeleri 10Haber’den Hazar Dost’a değerlendirdi. Türk, Demirtaş’ın siyaseti bırakma kararını doğru bulmadığını belirtirken “Selahattin Bey başarılı bir politikacıydı. Genç ve dinamik bir arkadaşımız. Böyle bir karar beklemiyordum” dedi.

‘DEMİRTAŞ’LA KONUŞACAĞIM…’

Demirtaş ile eleştirileri ve kararının nedenlerini konuşacağını belirten Türk, Demirtaş’ın “Sesim yankılanıp bana geri dönüyor” diyerek eleştirisini ‘doğru bulmadığını’ söyledi. Türk “Partinin bir merkezi var, onlarla dayanışma içinde sürdürülmesi gerekiyor” dedi.

‘PARTİDE BİRÇOK GENEL MERKEZ OLUŞTU’

Demirtaş’ın seçim sürecine dair eleştirilerine ise destek veren Türk “Örgütlü bir yapı yoktu. Parti içinde birçok genel merkez oluştu” dedi. Sandıktan çıkan sonuçların ortada olduğunu vurgulayan Türk, “Hepimizin yeniden düşünmesi gerekiyor” diyerek özeleştiri yapılması gerektiğini vurguladı.

‘SEÇİM SÜRECİNE DAİR ELEŞTİRİLERİNDE HAKLI’

Türk eleştirilerin haklı olduğunu belirterek “Seçim sürecinde eksiklik vardı. Bu eksiklikler, adaylıklardan programa birçok yerdeydi. Kürt bölgelerindeki sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra halk konuşacaktır” diye konuştu.

Demirtaş’tan sitem ve özeleştiri! “Beni anlamaya çalışmak yerine linç etmekle uğraştılar”