Selahattin Demirtaş’a bir ödül daha… ‘Onur duyuyorum’

Yayın tarihi: 11 Ocak 2020 Cumartesi 9:42 am - Güncelleme: 11 Ocak 2020 Cumartesi 9:42 am

Sosyal Demokrasi Vakfı’nın (SODEV) 2001 yılından beri her sene verdiği, ‘İnsan Hakları, Demokrasi, Barış ve Dayanışma Ödülü’, bu yıl HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a verildi. Ödülü Demirtaş adına eşi Başak Demirtaş aldı.

Taksim Hill Otel’de bu akşam gerçekleşen ödül törenine CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Oya Ersoy, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Devrimci İşçi Sendikalari (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve çok sayıda siyasi parti temsilcisi katıldı.

Demirtaş’a Direniş ve Özgürlük ödülü

DEMİRTAŞ YASAL DAYANAĞI OLMADAN CEZAEVİNDE TUTULUYOR”

Törende konuşan SODEV Ertan Aksoy, Demirtaş’ın uluslararası hukuk kuralları ve AİHM kararları hiçe sayılarak tutuklu kaldığını aktararak, “Uğur Mumcu’nun da dediği gibi insanlar sadece yaptıklarından değil, yapamadıklarından da sorumludur.

Ülkemizde demokrasinin egemenliği için bedel ödeyen, seçim zamanı ‘bağrınıza taş basın yine de sandığa gidin’ diyen bir insandır, Demirtaş. 3 yılı aşkın bir süredir yasal dayanağı olmadan cezaevinde tutuluyor. Buna rağmen, 2019’daki demokrasi, barış ve dayanışma açısından bireysel çabaları nedeniyle, kendisini ödüle layık gördük” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’a ödül vermeye gelen heyet, 40 saat gözaltında tutulduktan sonra geri gönderildi

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Selahattin Demirtaş adına ödülü eşi Başak Demirtaş aldı. Demirtaş’ın tören için yazdığı mesajı okuyan Başak Demirtaş, her aydının elini taşın altına koyarak topluma demokrasi adına öncülük etmesi gerektiğini belirterek “Lütfen umudumuzu kaybetmeyin. Umut, zifiri karanlıkta bile görebilme yeteneğidir. Bu güzel ödülün bana layık görülmesi nedeniyle onur duyuyorum. İktidar medyasının tüm karalama kampanyalarına rağmen, demokrasi ve insan hakları için mücadeleye devam edeceğiz” dedi.