Selahattin Demirtaş’a 100 bin liralık manevi tazminat davası

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 12:39 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 12:39 pm

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin açıklamaları nedeniyle 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Edirne F Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 19 Ekim’de, sosyal medya hesabından “Hiç kimse bir an bile aklından çıkarmasın ki kimyasal silah kullanımı insanlığa karşı suçtur ve insanlığa karşı suçlarda zaman aşımı yoktur. Böyle bir suç işleyenler, bağımsız yargı önünde mutlaka hesap vereceklerdir” paylaşımı yaptı.

Milli Savunma Bakanlığı, bu açıklaması nedeniyle Demirtaş hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “devletin kurum ve organlarını aşağılama” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.
Demirtaş Savunma Grubu’ndan yapılan açıklamaya göre, Milli Savunma Bakanlığı’nın başvurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı. Aynı beyanlar üzerine de “Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kişilik haklarına, onur ve saygınlığına saldırı” gerekçesi ile de Demirtaş aleyhine 100 bin liralık manevi tazminat davası açıldı.

Selahattin Demirtaş AKP-HDP görüşmesini yazdı: Öküz altında buzağı aramaya gerek yok