‘Selahattin Demirtaş, yeni parti kuracak’ iddialarına eşi Başak Demirtaş’tan yanıt

Yayın tarihi: 9 Eylül 2020 Çarşamba 9:12 am - Güncelleme: 10 Eylül 2020 Perşembe 7:00 pm

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahatttin Demirtaş hakkında bir gazetede yer alan “Yeni parti kuracak” iddialarıyla ilgili eşi Başak Demirtaş, “Selahattin bir parti kursaydı, sanırım benim de haberim olurdu” dedi.

Başak Demirtaş, gazeteci Barış Yarkadaş’a yaptığı açıklamada, eşi Selahatttin Demirtaş hakkında bir gazetede yer alan “Yeni parti kuracak” iddialarına yanıt verdi.

Yarkadaş, Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş ve yakın çevresinden edindiği son kulisleri Halk TV’de şu sözlerle aktardı:

“İyi niyetli davranmak istiyorlar. Çünkü, Selahattin Demirtaş’ın yazdığı iki yazının Türk siyasetinde etki yarattığını özellikle “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem ve Bir İttifak Modeli” yazılarıyla…. Bu etkiyi kırmak ve 31 Mart’taki etkisini de kırmak için Selahattin Demirtaş’a yönelik bazı medya kuruluşlarınca bir etkisizleştirme ve itibarsızlaştırma operasyonunun başladığını da söylediler.

Nedir dedim bu? Dediler ki, Selahattin Demirtaş’ın parti kurma meselesi. Selahattin Demirtaş’a yakın kişilere şunu şordum: Selahattin Demirtaş parti kuracak mı? dedim.”

‘BU LAFLAR DEMİRTAŞ’A OPERASYONDUR’

Dedikleri şu, “Selahattin Demirtaş’ın bir parti kurma girişimi ve parti kurma düşüncesi yok. Bu laflar Demirtaş ile HDP’nin arasını açmaya, Demirtaş’a sevgi saygı duyan HDP tabanının kafasını karıştırmaya. Ve özellikle Demirtaş’ın yazdığı Duvar Gazetesi’nde yayınlanan son iki yazının da etkisini ortadan kaldırmaya yönelik bir operasyondur.”

Sonra ben Başak Demirtaş’ı aradım. Neden aradım? Bugün Başak Demirtaş, Selahattin Demirtaş ile 10 dakikalık bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başak Demirtaş’a önce Selahattin Demirtaş’ın sağlık durumunu sordum. Şunu söyledi: “Sesi çok iyi geliyordu, çok moralli geliyordu. Herhangi bir sağlık sorunun olmadığını söyledi. Bana da moral verdi”

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’TAN MERAL AKŞENER’İN KAHVALTI CEVABI HAKKINDA İLK YORUM

Sonra Akşener’in sözlerini sordum. Başak Demirtaş dedi ki: “Biz telefonda sadece 10 dakika konuşabiliyoruz. Bu 10 dakikanın 3 dakikasını bir kızım, 3 dakikasını diğer kızım, 4 dakikasını da ben kullanıyorum. Kendi aramızda bunu böyle bölüştürdük. ”

Dedim ki, “Sayın Selahattin Demirtaş’a Meral Hanım’ın cevabını sordunuz mu?” Selahattin Demirtaş şunu söylüyor: “Sayın Akşener’in Fox TV’deki konuşmasını izledim. Kahvaltıya yanıt vermesi ve bunun hem televizyonlarda hem de gazetelerde tartışılması olumludur. Sorunların ve soruların tartışılmasından, ele alınmasından bir zarar gelmez. Tartışmak her zaman iyidir. Ben ahlaki duruşumu, iyi niyetimi ve vicdanı duruşumu ortaya koydum” demiş. Başak Demirtaş’ın bana söylediği bu kadar.

Yani Selahattin Demirtaş, Akşener’in cevabına çok fazlada içerlememiş. Çünkü o da Akşener’in olduğu konumu biliyor. Demirtaş’ın bu daveti hep dedikleri Türkiyelileşme meselesinin bence yeni bir kapı aralığıdır.

BAŞAK DEMİRTAŞ’TAN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Başak Demirtaş’a “Selahattin Demirtaş bir parti kuracak mı?” diye sordum. Başak Demirtaş güldü, “Selahattin bir parti kursaydı, sanırım benim de haberim olurdu” dedi.

SELAHATTİN DEMİRTAŞ’TAN ‘YENİ PARTİ KURACAK’ İDDİALARINA YANIT

Selahattin Demirtaş ile görüştüğünü ve durumunun iyi olduğunu belirten Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından Selahattin Demirtaş’ın söylediklerini aktardı. Demirtaş, “Bugün Selahattin ile görüştüm. Kendisi iyi, selamları var. Hakkında çıkarılan yalan haberleri de konuştuk. Parti kuracağına şeklindeki yalanlar için, bir kesimin ve provokatörlerin inanmasını anlayabilirim dedi. Çünkü onların hayal dünyasında böyle bir şey olabilir.” dedi.