Demirtaş’ın ardından HDP’den de Mersin’deki terör saldırısına kınama

Yayın tarihi: 27 Eylül 2022 Salı 1:11 pm - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 5:48 pm

Mersin Mezitli’deki polisevine düzenlenen terör saldırısına eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın ardından HDP’den de kınama geldi. Açıklamada, “Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin demokratik görevidir. Mersin’de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz.” denildi.

Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’ndeki polisevine dün saat 23.00 sıralarında terör saldırısı düzenlendi.

İki kadın terörist ile polisler arasında çatışma çıktı. Canlı bomba olduğu öğrenilen teröristlerden biri aracı patlattı. Saldırıda bir polis memuru şehit olurken bir polis ve üç sivil vatandaş yaralandı.

İçişleri Bakanlığı, iki teröristten birinin terör örgütü PKK üyesi Dilşah Ercan olduğunun tespit edildiğini bildirdi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından Mersin’deki terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Demirtaş, şunları dile getirdi:

“DEMOKRATİK SİYASETTE ISRARCIYIZ HERKES  NET OLARAK BİLMELİ”

“Mersin’deki silahlı saldırıyı kınıyorum.

Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır.

Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim.”

HDP’DEN DE KINAMA GELDİ

Saldırıya ilişkin Selahattin Demirtaş’ın ardından HDP’den de kınama geldi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Özellikle seçimlere yaklaşmakta olduğumuz bugünlerde ortalığı bulandırmak, yeni bir şiddet dalgasını ve provokasyonları, Haziran-Kasım 2015 dönemindeki gibi kullanmak amacında olanların bu hevesleri karşısında suskun kalınamaz. Demokratik siyaset alanını daraltmak ve işlevsiz hale getirmek amacında olanların bu hesabını boşa çıkarmak hepimizin demokratik görevidir. Mersin’de yaşanmış olan saldırıyı kınıyor ve karanlıkta bırakılan noktaların da aydınlatılmasının gerekliliğini vurguluyoruz. HDP olarak bizler, şiddet karşısında demokratik siyaseti ısrarla savunma ve uygulama tutumumuzu sürdüreceğiz.”

Mersin’de 1 polisin şehit dördünün yaralandığı saldırının görüntüleri ortaya çıktı

Mersin’deki saldırıyı kınayan TİP’ten 7 Haziran-1 Kasım hatırlatması