Selahattin Demirtaş Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için konuştu

Yayın tarihi: 23 Aralık 2022 Cuma 11:59 am - Güncelleme: 23 Aralık 2022 Cuma 12:01 pm

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası cumhurbaşkanlığı adaylığı için konuştu. Demirtaş, “Demokrasi ilkelerine sadık ve o ilkelerin taşıyıcısı olabilecek her aday HDP’li seçmenin desteğini alır” dedi.

Edirne Cezaevi’nde tutuklu olan Selahattin Demirtaş, t24’ten Murat Sabuncu’nun sorularını yanıtladı. Selahattin Demirtaş, Altılı Masa’nın diğer ittifakların ‘ayak oyunlarına’ dikkat etmesi gerektiğini belirterek, “İsmi geçenler arasında kazanamayacak aday yoktur, yeter ki demokrasi ilkelerinde ve gelecek programında uzlaşma sağlansın” dedi. 

Demirtaş, adayın belirlenmesinde koltuk sevdası ve demokratik uzlaşma arasındaki tercihin seçimim kaderini ve sonrasını belirleyeceğini söyledi. Demirtaş, HDP seçmeninin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin bakış açısını şöyle dile getirdi:

Selahattin Demirtaş: Sözümüz sözdür; mutlaka kazanacağız

“Demokrasi ilkelerine sadık ve o ilkelerin taşıyıcısı olabilecek her aday HDP’li seçmenin desteğini alır, buna Kemal Bey de dahildir elbette. Fakat adaylık ve destek konusunda gelişmelere göre, son kararı HDP yönetimi verecek ve bunu da günü geldiğinde duyuracaktır.”

“ORTAK ADAY EN DOĞRUSUDUR”

Sabuncu, Gazeteci İsmail Saymaz’ın ‘HDP’nin adayının Gültan Kışanak olacağı” iddiasını Demirtaş’a yöneltti.

Demirtaş, HDP’nin  değerlendirme sürecinin tamamlanmadığını fakat Kışanak’ın adaylığından gurur duyacağını söyledi. Partisinden bir adayın ve Altılı Masa’dan iki adayın çıkması hakkında da konuşan Demirtaş,  “Ortak aday çıkarmak ve ilk turda sonuç almak en doğrusudur. Bu seçeneği değerlendirmeden diğer seçenekleri öne almak pek işlevsel olmazdedi.