Sel mağduru mahalleden Başkan Atay’a teşekkür

Yayın tarihi: 16 Eylül 2020 Çarşamba 3:37 pm - Güncelleme: 16 Eylül 2020 Çarşamba 3:37 pm

Efeler Belediyesi, geçtiğimiz ay sağanak yağış neticesinde Dalama Yeniköy, Dereköy, Kozalaklı, Karahayıt ve Armutlu mahallelerinde meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için tüm birimleri ile seferberlik ilan etmiş, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın talimatıyla afetin yaralarını sarmak amacıyla bir aydır bölgede üstyapı ve selzedelere yardım çalışmalarında bulunmuştu.

Belediye ekiplerinin özverili çalışmalarına Dereköy Mahallesi Muhtarı Ali İlhan’dan teşekkür paylaşımı geldi. Efeler Belediyesi’nin, afetin gerçekleştiği ilk günden itibaren kendilerini yalnız bırakmayarak gece-gündüz çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Muhtar İlhan, sosyal medya hesabında iş makinelerinin yol yapım çalışmasından fotoğraflar paylaşarak; “Sağolsun Efeler Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Atay tarafından Fen İşleri iş makinalarıyla 9 Ağustos’ta olan sel felaketi ile bozulan kadastral dağ yollarımız tadilat ediliyor” ifadelerine yer verdi.

“YÜREĞİMİZ BERABER ATIYOR”

Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay ise konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

“İlk gün acil müdahalede bulunduk ve ekiplerimiz o günden bu yana hız kesmeden gerekli çalışmaları yerine getirdiler. Muhtarımıza teşekkür ediyorum fakat bu zaten bizim görevimizin bir parçası. Efeler’in her bir ferdi ile yüreğimiz beraber atıyor, halkımızın yaşadıkları zor durumlarda yanlarında olarak çözüm üretmek ve onları mutlu etmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

Sel felaketinin gerçekleştiği ilk saatlerde acil durum koduyla harekete geçen Efeler Belediyesi, tüm mesaisini afet bölgesine ayırmıştı. Bir aydır süren çalışmalarda, hasar tespit biriminin raporları ile bir yandan afetzedelerin evlerinde, bahçelerinde, arazilerinde meydana gelen zarar tespit edilmiş, afetten hemen sonra selzedelerin temel ihtiyaçları Efeler Belediyesi tarafından karşılanmıştı.

Koronavirüsün kriz sebebiyle afet bölgesinde yayılmasının önüne geçmek için de mağdur vatandaşlara maske ve dezenfektan dağıtılmıştı.