Karadeniz’de tarihin en büyük sel felaketi: Can kaybı 59’a yükseldi, yüzlerce kayıp

Yayın tarihi: 13 Ağustos 2021 Cuma 8:09 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2021 Pazar 12:44 pm

Karadeniz’de devam eden sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor. AFAD, sel nedeniyle Kastamonu, Sinop ve Bartın’la beraber toplam can kaybının 59’a yükseldiğini açıkladı. 

AFAD’dan yapılan son açıklamaya göre; sel nedeniyle 3 ilde toplam can kaybı sayısı 59’a yükseldi. Kayıpların 49’u Kastamonu’da, 9’u Sinop’ta, 1 tanesi ise Bartın’da. 8 kişinin tedavilerine hastanelerde devam ediliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kastamonu’da 228 kişinin selden etkilendiğini 12 kişinin de hastanelerde tedavisinin devam ettiği bilgisini paylaştı.

TELE1’e sel bölgesindeki engelleme tepkiler üzerine 1 gün sonra kaldırıldı

ARAMA ÇALIŞMALARI

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel nedeniyle yıkılan apartmanda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), polis ve jandarma teşkilatına bağlı arama kurtarma ekipleri, ilçede sel felaketinin yaşandığı 11 Ağustos’ta Ezine Çayı’nın kenarında yıkılan binanın enkazında çalışmalarını sürdürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selde yıkılan 8 katlı Ölçer Apartmanı’nın bulunduğu alana gelerek, arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede incelemede bulundu.

BARTIN’DA ARİFE ÜNAL’IN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

Bartın’ın Ulus ilçesinde, sel sularına kapılarak, kaybolan Arife Ünal’ı (85) arama çalışmaları, 4’üncü gününe ulaşmıştı. Çalışmalar, Kozcağız Barajı ile Ünal’ın evinin yıkıldığı dere arasındaki 23 kilometrelik alanda gerçekleştirildi ve kaybolan Arife Ünal’ın cansız bedeni bulundu. Ünal’ın kayaların arasında sıkışmış cesedine, evinin 600 metre uzağında ulaşıldı.

AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan sel felaketinin yaşandığı Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde konuştu. Erdoğan; Kastamonu, Bartın ve Sinop’ta selden etkilenen yerlerin afet bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

Tatil için gitmişlerdi… Son mesajı ‘dua edin’ oldu

KENTTE SEL FELAKETİ NASIL BAŞLADI

Kentte çarşamba günü etkili olan şiddetli yağış, Bozkurt, Azdavay, Pınarbaşı, Küre, İnebolu, Cide ve Abana ilçelerinde sele neden oldu. Su altında kalan ilçelerde yollar çöktü, köprüler yıkıldı, araçlar selde sürüklendi. Sel, 5 bin 400 nüfuslu Bozkurt ilçesinde büyük yıkıma yol açtı. Yağış nedeniyle ilçe merkezinden geçen Ezine Çayı taştı. Çayın taşmasıyla birlikte meydana gelen selde, su seviyesi bazı bölgelerde 4 metreye kadar yükseldi. Araçlar sel sularında sürüklendi. Birçok vatandaş bulundukları binalarda mahsur kaldı. Ezine Çayı kenarında bulunan 8 katlı Ölçer Apartmanı çöktü. Yanında bulunan iki binada ise büyük hasar oluştu.

Sinop’ta meydana gelen selde sahil güvenlik ekipleri mahsur kalan yurttaşları böyle kurtardı:

‘BÜTÜN MAL GİTSEYDİ OĞLUM GİTMESEYDİ’

İlçede yaşayan Cemal Akın, sel felaketinde oğlu 3 çocuk babası Harun Akın’ı (42) kaybettiğini söyledi. Fırın işleten oğlunun sel sırasında eşyalarını kurtarmak için dükkana girdiğini ve bir anda iş yerinin su altında kalmasıyla hayatını kaybettiğini belirten Cemal Akın, “Oğlumu kaybettim. Bütün mal gitseydi de oğlum gitmeseydi. Bir anda oldu her şey. Çay bir anda geldi buraya; bir anda taştı. Köyümüzden çayı görüyordum; ama bunun böyle olduğunu bilmiyordum” diye konuştu.

Süleyman Soylu: Gördüğüm en ağır sel felaketi burası