Sel felaketinin bilançosu sular çekilince ortaya çıktı!

Yayın tarihi: 4 Eylül 2023 Pazartesi 1:04 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2023 Pazartesi 1:04 pm

Samsun’daki sel felaketinin etkileri gün yüzüne çıktı. Sel felaketi nedeniyle caddeler, sokaklar su altında kalırken yüksek kesimlerde heyelan meydana geldi.

Meteoroloji ve AFAD’ın turuncu kod uyarısı yaptığı Samsun’da İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy ilçelerinde metrekareye 150 kiloya yakın yağış düştü. Çok kısa sürede düşen yoğun yağış, cadde, sokak, ana arterler, parklar, bodrum katları ve iş yerlerini sular altında bırakarak adete şehir merkezini göle çevirdi. Bazı yüksek kesimlerde ise heyelanlar meydana geldi.

Birçok ili sel vurdu! Üç kişi öldü, bir bebek kayıp

Selden en çok etkilenen yerlerin başında gelen Gülsan Sanayi Sitesi’nde ise su 1 metreye kadar yükseldi. İş yerleri sular altında kalan esnaf sağlam kalan mallarını kurtarmaya çalışıyor.

Samsun’da sel felaketinin nedeniyle dükkanına dolan suyu tahliye etmeye çalışan esnaf, “Bu yıl kısa sürede 4. kez sele maruz kalıyoruz. Yetkililerin artık önlem alması gerekiyor. Her yoğun yağışta aynı durumla karşılaşıyoruz. Zararımız çok büyük. Şu an mallarımızı kurtarmaya çalışıyoruz. Zararımızın boyutunu suları tamamen tahliye edince anlayacağız” ifadelerini kullandı.