Sel felaketinde suçu vatandaşlara atan AKP, bu videoya ne diyecek?

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2020 Salı 2:50 pm - Güncelleme: 25 Ağustos 2020 Salı 3:09 pm

Giresun’daki sel felaketi için bölgede incelemelerde bulunan CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, felakette suçu vatandaşlara atan AKP’lilere bölgeden çektiği video ile yanıt verdi.

Espiye Soğukpınar yolundaki Direkbükü köyünden seslenen CHP’li Adıgüzel, dere yatağına yapılan okula dikkat çekerek, ‘bu ruhsatı veren kim?’ diye sordu.

Giresun’da göz göre göre gelen felaket! AKP, işleme almamış

Giresun’dan bir acı haber daha… Ölü sayısı 9’a yükseldi

Adıgüzel şöyle konuştu:

Sel burada evleri evleri almış aşağı indirmiş. Bu evde yaşayanlar yarım saat önce evden çıkabilmiş. Şimdi hükümetin bakanları diyor ki vatandaşlara dere yatağına neden ev yapıyorsun? Peki sayın bakan şu ilerideki caminin önündeki okulu buraya kim yaptı ve kim ruhsat verdi? Dere yatağına okul olur mu? Eğer tatil olmasaydı öğrenciler bu okulun içerisinde olacaktı. Derenin yatağına cami yapıyorsunuz, okul yapıyorsunuz sonra da vatandaşı suçluyorsunuz. Bakın burada su akarı için yapılmış dehliz bile suyun şiddetiyle uçmuş durumda. Burada bu evlerin altında su geçmiş durumda. Bunlara ruhsatı verip bu yapılaşamaya müsaade eden kimler?

“Doğa boğazına sarılan HES’i almış yere yapıştırmış. Dere gerekeni yapmış. HES’lerin doğa için ne kadar zararlı olduklarını burada da görüyoruz.”