Sel bölgesinde tomruk tebligatı

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 3:35 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2021 Pazartesi 3:36 pm

Sinop, Kastamonu ve Bartın’da, 11 Ağustos’ta yaşanan sel felaketinde 82 kişi yaşamını yitirdi. Selde Karadeniz’e sürüklenen tomruk, kütük ve çamur, denizin de rengini değiştirdi. TELE1’e konuşan CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı tomrukların köprüyü kapatmasının ardından sel sularının ilçeye girdiğini belirtti.

 

Karadeniz’de yaşanan sel felaketi beraberinde bir çok ihmali de gün yüzüne çıkarttı. Bozkurt’ta yaşanan sel felaketi adeta “geliyorum” demiş Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2019 yılında yayımladığı Batı Karadeniz Taşkın Havzası Yönetim Planı, Bozkurt ve Ayancık’ta yaşanan sel felaketini iki yıl önceden haber veriyor. Raporda Ezine çayının yanındaki duvarların birinin diğerinden daha alçak olduğu belirtiliyor.

Selin ardından: Karadeniz’de tomruk adacıkları oluştu

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Sel suları ile birlikte denize sürüklenen tomrukların temizlenmesi çalışmalarının devam ettiğini belirterek, tomrukların verdiği zararı, “Tomruklar ve çayın kenarındaki ağaçlar selle beraber sürüklenip gelince köprüyü kapatıyorlar köprü kapanınca sel suları şehrin içerisine giriyor. bu şekilde de şehre zarar veriyor” sözleriyle anlattı.

TELE1’e konuşan CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ise tomrukların temizlenmesi için seferberlik ilan edildiğini söyleyerek, “Denizdeki tomruklar şu anda toplanıyor. Liman Başkanlığı balıkçılara sözle tebligat  yapmış. Balıkçılar ve dalgıçlar topluyor” ifadelerini kullandı.

Selden etkilenen yurttaş o anları anlattı: Tomruklar, köprü de dahil olmak üzere…