Sağlık ürünlerine şerit çekildi

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2021 Cuma 2:20 pm - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 Pazartesi 9:36 am

Sağlık ürünlerine şerit çekildi
Normalleşmenin kontrolden çıkmasının ardından Türkiye’de tam kapanma uygulaması başladı. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine gönderdiği ‘market tedbirleri’ konulu genelgeyle temel ihtiyaçları dışındaki ürünlerin satışına izin verilmeyecek. Marketler, bugünden itibaren tam kapanma döneminde alkollü ürün satışı kısıtlamasının yanında elektronik eşya, oyuncak, kırtasiye, giyim gibi ürünleri satamayacak.

Genelgeye göre marketlerde tüm gıda ve temizlik maddeleri satılabilecek. Marketlerde yasağın devreye girmesiyle birlikte cinsel sağlık ürünlerinin olduğu alana şerit çekildi. Bu kareler sosyal medyada pek çok yurttaşın tepkisine neden oldu. Gazeteci Melis Alphan “Seks mi yasak, yoksa korunmak mı? Tam anlayamadım.” diye tepkisini dile getirdi.

Hayvan maması ve parfüm ile makyaj ürünleri dışında kozmetik satışı yapılabileceği belirtilmesine rağmen deodorantların satışının da yasaklanması tepki çekti.

HİJYENİK PEDLERE ŞERİT ÇEKİLDİ.

Sosyal medyada pek çok kullanıcı market yasaklarıyla birlikte bazı marketlerde hijyenik pedlere de şerit çekilmesine tepki gösterdi. Kullanıcılar “Regl olmak yasak mı artık” yorumunu yaptı. Özge Mumcu Aybars’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “17’sine kadar regl olmamanız gerektiği gibi doğum kontrol ürünleri de alamıyorsunuz. Mükemmel sistem getirmişler” ifadelerine yer verdi.

 

 

 

İşte hijyenik ped, deodorant ve cinsel sağlık ürünlerinin yasaklanmasına gelen tepkiler: