Seine Nehri’ne yanlışlıkla giren katil balinaya ötanazi yapılacak

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 12:33 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2022 Pazartesi 12:33 pm

Fransa’nın Seine Nehri’ne yanlışlıkla girerek mahsur kalan ve tatlı su ortamında sağlığı bozulan katil balinaya ötanazi uygulanacak. 

Fransa’nın Seine Nehri’nde mahsur kalan ve tatlı su ortamına maruz kaldığı için sağlığı çok hızlı bozulan katil balinaya ötenazi uygulanacağı açıklandı. Seine-Denizcilik Bölge İdaresi,  yaptığı açıklamada, balinanın sağlık durumunun “kritik olduğu” ve stresle gittikçe zayıfladığını söyledi.

Açıklamada, “Balinayı denize döndürme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı ve stres seviyesinin artmasını önlemek için gerçekleştirilen müdahalenin akşam saatlerinde durdurulmasına karar verildi. Bu şartlarda, uzman grubu oy birliğiyle tek çözümün, hayvanın acısını sonlandırmak için ötanazi olduğu ve ayrıca taşıdığı hastalığın ileri analizini yapmak olduğu sonucuna varmıştır” ifadeleri kullanıldı.

KURTARMA OPERASYONU BAŞARISIZ OLMUŞTU

Dört metre boyundaki katil balina, ilk olarak 16 Mayıs tarihinde Seine Nehri’nde görülmüştü. Tatlı su ortamında sürüsünden ayrılmış olmanın verdiği stresle gittikçe sağlığı bozulan balina için bir kurtarma planı yapılmış, uluslararası ve ulusal uzmanlardan oluşan bir grup oluşturulmuştu.

Uzmanlar, nehre hoparlörlü bir drone ile katil balina sürüsü sesi yayıp, balinayı denize doğru yönlendirmeye çalışmışlardı. Ancak, kurtarma planı başarısız olmuş, balinanın seslere “dengesiz” ve “anlamsız” bir şekilde karşılık verdiği belirtilmişti.

Kroos, oğluna içki içirmeye çalışan Hazard’a izin vermedi