Şehrin yeni sanat noktası Beylikdüzü’nde açıldı

Yayın tarihi: 27 Haziran 2022 Pazartesi 4:57 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2022 Pazartesi 4:57 pm

Beylikdüzü Belediyesi ve Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle İstanbul’a kazandırılan Galeri Beylikdüzü sanatseverlere kapılarını açtı. İlk olarak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990’lı yıllardan bu yana oluşturduğu özel koleksiyona ev sahipliği yapan galerinin açılışında konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Sanatın ve sanatçının bir toplumun ilerlemesindeki öneminin ve vazgeçilmezliğinin bilincindeyiz. Bu sanat merkezinin hayata geçmesinde emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum. ” ifadelerini kullandı.

İstanbul’un yeni kültür ve sanat noktası olarak kente kazandırılan Galeri Beylikdüzü kapılarını açtı. Beylikdüzü Belediyesi ile Batı İstanbul Eğitim Kültür Sanat Vakfı’nın iş birliğiyle hayata geçirilen galeride ilk olarak, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 1990’1ı yıllardan bu yana oluşturduğu özel koleksiyon sergilenmeye başladı. Küratörlüğünü İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın üstlendiği özel koleksiyonda; illüstrasyondan desene, gravürden heykele, baskı sanatından dijital sanata 103 sanatçının imzasını taşıyan birbirinden değerli 400’ün üzerinde eser yer alıyor. Koleksiyonun yanı sıra vatandaşlar için bir buluşma noktası haline de gelecek olan Galeri Beylikdüzü; zengin koleksiyonu, uluslararası geçici sergileri, konservasyon birimleri, örnek eğitim programları, çeşitli konserler, konferanslar, sanat atölyeleri ve seminerleriyle çok yönlü bir müze ortamı sunacak.

Çalık: Yaratıcı bir toplum düşünce ve sanatın özgürce icra edilmesiyle olur

Açılışta yaptığı konuşmasında sanatın ve sanatçının toplumun ilerlemesindeki önemine değinen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Cumhuriyet döneminde Atatürk’ün sanata karşı tutumu her zaman hatırlanması gereken bir kavramdır. Yaratıcı bir toplum düşünce ve sanatın özgürce icra edilmesiyle olur. Sanatın ve sanatçının bir toplumun ilerlemesindeki öneminin ve vazgeçilmezliğinin bilincindeyiz. Beylikdüzü Belediyesi olarak düzenlediğimiz etkinliklerle 2014 yılından bu yana yüzlerce sanatçının eserini ilçemize kazandırdık. Devleti, kentleri ve toplumu yönetirken bireyin yaratıcılığını gözeten politikalar önemsenmelidir. Bu konuda Beylikdüzü ailesi olarak oldukça şanslıyız. Çünkü sanatı seven, sanatçılara değer veren, onları destekleyen ve de sanatı koruma altına alan eşsiz bir komşuya, eşsiz bir Beylikdüzü evladına sahibiz. Sayın Ekrem İmamoğlu bu kentin evladı olarak şu an burada bulunan galerinin bu kente kazandırılmasında çok önemli bir görevi üstlendi. Bu sanat merkezinin hayata geçmesinde emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı. Başkan Çalık konuşmasının ardından galeriyi; serginin küratörü İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat ve Süleyman Saim Tekcan gibi koleksiyona eserleriyle katkı sunan değerli sanatçılarla birlikte gezdi.