Şehit yüzbaşının cenaze namazı geç kalan AKP’li isim için ikinci kez kılındı

Yayın tarihi: 3 Mart 2020 Salı 9:50 am - Güncelleme: 3 Mart 2020 Salı 2:32 pm

İdlib şehitlerinden Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin için memleketi Afyonkarahisar’da düzenlenen cenaze törende, eski Orman ve Su İşleri Bakanı AKP’li Veysel Eroğlu’nun geç kalması sebebiyle cenaze namazı iki defa kılındı.

 

İdlib’de meydana gelen saldırının ardından şehit düşen Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin için Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde tören düzenlendi. Belediye hizmet binası önünde düzenlenen cenaze töreni akabinde öğle namazını müteakip kılınan şehit yüzbaşının cenaze namazı, ikinci kez kılındı.

İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, cenaze namazının kıldırmasının ardından cemaate seslenerek, cami cemaatinin yetişememesinden dolayı cenaze namazının ikinci defa kılınacağını belirtti. Ancak, şehit Yüzbaşı Şahin’in cenaze namazının Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu’nun geç kalması nedeniyle ikinci defa kılındığı belirtildi.

Şehit Yüzbaşı Süleyman Şahin’in Afyon Dinar’daki cenazesi İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur’un cenaze namazı sırasında cemaatin önüne geçerek fotoğraf çektirmesiyle de gündeme gelmiş ve Cesur tepki toplamıştı.

VEYSEL EROĞLU YALANLADI

Veysel Eroğlu da iddialar üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Şehidin akrabaları ve devre arkadaşlarının namaza yetişemediğini belirten Veysel Eroğlu ‘cenaze namazının benim isteğimle tekrar kılındığı haberi yalandır’ dedi.