Şehit Anaları Derneği Başkanı sitem etti! Ben şehit annesi değil miyim?

Yayın tarihi: 8 Kasım 2021 Pazartesi 6:26 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 1:47 pm

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Akbaba, “Ben yargılanırken neredeydiniz, ben şehit anası değil miyim?” sözleri ile Hulusi Akar’a sitem etti.

Şehit Anaları Derneği Başkanı Pakize Alp Akbaba, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı ve eşini kendisine sahip çıkmadıkları için eleştirdi. “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla yargılandığı davada kendisine sahip çıkmadıklarını söyleyen Akbaba,

“Hulusi Akar’ın eşi çıkmış diyor ki şehitler bizim baş tacımızdır diyerek şehitlere sahip çıkıyor tabi şehitler hepimizin baş tacı, benim bu kadar mücadele etmem niye, başka analar ağlamasın, başka şehitler gelmesin diye. Ama her gün şehitler geliyor tören bile yapmıyorsunuz bunun da farkındayız. Sayın Hulusi Akar’ın hanımı siz o kadar şehide, askere sahip çıkıyordunuz peki sizin eşiniz içeri atılan paşalara bir defa gidip geçmiş olsun demedi. İkinci olarak siz ben mahkemede sürününce neredeydiniz? Ben şehit annesi değil miydim? Şimdi çıkıp şehit kardeşine sahip çıkıyorsunuz. Niye gelmediniz? Hulusi Akar gibi başınıza silah mı dayandı yoksa boğazınızı mı sıktılar? Neden gelmediniz? Şehit annelerini ikiye böldünüz, siz Bolu Beyi olsanız ben Köroğlu olup karşınıza çıkacağım. Zorla konuşturuyorsunuz beni, kusura bakmayın konuşunca da hiç zorunuza gitmesin. O kadar hırsızları akladınız, pakladınız… Bundan sonra beni mahkeme kapısına değil adımı bile anmayacaksınız. Hakkınız yok beni şikayet etmeye.  Hakkım size haram olsun” dedi.

Şehit yakını ve gazilerden TBMM önünde Türkkan’a tepki