İstanbul dahil şehirler arası kısıtlama bitiyor… İşte kritik tarih

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 12:25 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2020 Çarşamba 12:26 pm

Bir çok vatandaşın uzun zamandır sorduğu ‘Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitiyor?’ sorusu yanıt buldu. 3 Haziran’dan sonra koronavirüs tedbirleriyle ilgili çok önemli adımların atılması beklenirken, bu kapsamda Ankara, İzmir ve İstanbul’un da aralarında olduğu 15 ile giriş-çıkış yasağının kaldırılması planlanıyor. Peki hangi şehirlerde seyahat yasağı (seyahat kısıtlaması) sona erdi, hangi illerde devam ediyor? İşte tüm detaylar…

Türkiye koronavirüsle mücadelesini sürdürürken bir yandan da yeni normale geçiş devam ediyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce 30 büyükşehir ve Zonguldak’ta şehirlere giriş-çıkış yasakları getirilirken, yeni normale geçişle ilk olarak 7 il ve ardından da 9 ilde seyahat yasağı kaldırılmıştı. Peki şehirler arası seyahat yasağı (seyahat kısıtlaması) ne zaman bitiyor? İstanbul, İzmir ve Ankara için seyahat yasağının kalkacağı tarih belirlendi mi?

15 İLDE SEYAHAT YASAĞI NE ZAMAN BİTİYOR?

İstanbul, Ankara ve İzmir’in de bulunduğu 15 ilde ise giriş-çıkış yasağı daha önce alınan kararla 3 Haziran’a kadar uzatılırken, bu illerdeki vaka ve ölüm sayılarına göre seyahat yasağının belirlenen tarihte sona erdirilmesi planlanıyor. Olumsuz durumlara göre ise yasaklar devam edecek.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK YASAĞI HANGİ İLLERDE DEVAM EDİYOR?

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak illerinde şehir giriş-çıkış kısıtlaması uygulamasına 3 Haziran’a kadar devam edilecek.