Şehir Üniversitesi’nde eşcinsellere karşı çete iddiası: Tehdit ediliyoruz!

Yayın tarihi: 30 Ocak 2019 Çarşamba 6:43 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2019 Çarşamba 6:43 pm

Şehir Üniversitesi’nde yeni kurulmakta olan Şehir LGBTİ+ topluluğunun üyelerinin tehdit edildiği gündeme geldi.

Şehir Üniversitesi’nde yeni kurulmakta olan Şehir LGBTİ+ topluluğunun üyelerinin tehdit edildiği gündeme geldi.

Kaosgl.org sitesinde tehditleri kaleme alan Beren Azizi “Ceren Damar cinayeti ve Şehir Üniversitesi’nin bugünkü sorumluluğu” başlıklı yazısında olayın ayrıntılarını anlattı.

İşte o yazı:

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü; evrensel etik sahibi, insan haklarını koruyan, hukukun üstünlüğünün işlediği bir ülkede infial yaratması gereken bir bilgilendirme ve çağrı yazısı paylaştı. Başta Şehir Üniversitesi Rektörlüğü olmak üzere yetkilileri göreve çağırıyor. Şehir Üniversitesi’nde yeni kurulmakta olan Şehir LGBTİ+ topluluğunun üyeleri bir nefret çetesi tarafından tehdit ediliyormuş.

“İbne misin? O zaman yallah Boğaziçi’ne”, “Tomorrow: I clean my university… (Yarın: Üniversitemi temizleyeceğim…)” diyor bu nefret çetesi ve ekliyorlar:

“Bu apaçık bir uyarıdır. Şu zamana kadar okulun gerçek çoğunluğu gelişen olayları izlemekle yetinmiş ancak yeni dönemde aksiyon almaya karar vermiştir. Görünen odur ki seslerinin çok çıktığını sanan azınlık güruh henüz Şehir’in acı gerçekleri ile karşılaşmamıştır. Sizin referans olarak aldığınız kaynakları tanımadığımız ve hiçbir zaman da tanımayacağımız için tartışma ortamına girmeyi şu ana kadar düşünmedik. Ancak oluşan bu ortamda daha fazla sessiz kalamazdık. Özel hayatınızda yapacağınız hiçbir şey bizleri ilgilendirmez ancak bunların propagansını üniversitemizde yapamaz ve alçak fikirlerinizi insanlara alenen yayamazsınız. Bundan dolayıdır ki üniversitemizde yapacağınız her türlü fiili ya da sözlü provokasyonunuzda karşınızda bizleri bulacaksınız ve o zaman balyoz gibi inen reaksiyonumuzun nedenini kendinizde arayacaksınız.”