Şehir hastanelerini savunacak bakanlık bulunamadı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2020 Pazar 6:43 am

Önümüzdeki 25 yıl boyunca devam edecek dövize endeksli kira ve hizmet bedelleri nedeniyle Türkiye bütçesinin yeni kara deliği olması beklenen şehir hastanelerini savunacak bakanlık bulunamadı.

CHP Balıkesir Milletvekili Dr. Fikret Şahin, şehir hastanelerine yapılacak ödemelerin boyutunu öğrenmek için Sağlık Bakanlığına soru önergesiyle başvuruda bulundu.

“Şehir Hastaneleri ihalelerinde kanunlar devre dışı bırakılıyor, şeffaf ve rekabetçi yapılmıyor”

SORULARA YANIT ARANDI

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberie göre, Bakanlık istenen bilgilerin Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan alınabileceğini bildirdi. Dr. Şahin de sorularını Hazine ve Maliye Bakanlığı’na yöneltti. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı da şehir hastaneleri konusundaki doğru adresin Sağlık Bakanlığı olduğunu, bilgilerin oradan alınması gerektiğini bildirdi. Şahin önergesinde şu soruların yanıtı aradı: “Hizmete giren Bursa, Kayseri, Ankara, Mersin, Eskişehir, Elazığ, Adana, Manisa, Isparta ve Yozgat’ta hizmete açılan 10 şehir hastanesine bugüne kadar toplam ne kadar hizmet ve kira bedeli ödenmiştir? Ödemelerin yıllara göre aylık dökümü nedir? Ödemele dövizle ödenmişse hangi kurdan ödeme yapılmıştır?”