Mahkemeden Sedef Kabaş için tutukluluğa devam kararı

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 1:15 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 1:24 pm

İstanbul 36. Asliye Ceza Hakimi, gazeteci Sedef Kabaş‘ın tutukluluğuna yapılan itiraz reddetti, duruşmayı 11 Mart’a erteledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve iki bakana ‘hakaret’ iddiasıyla 12 yıl 10 aya kadar hapsi talep edilen İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı.

Mahkemede hakim gazeteci Sedef Kabaş’ın tutukluluk haline devam kararı alırken, duruşmayı da 11 Mart’a erteledi.

Sedef Kabaş “Cumhurbaşkanı’na Hakaret” gerekçesiyle tutuklandı

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede Sedef Kabaş’ın zincirleme şekilde “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik “görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kabaş hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul etti. Sedef Kabaş, ileriki günlerde belirlenecek duruşma tarihinde hakim karşısına çıkacak

NE OLMUŞTU?

Kabaş, Demokrasi Arenası programında “Çok meşhur bir söz vardır. Taçlanan baş akıllanır diye. Ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz. O saray ahır olur” ifadelerini kullanmış ve 22 Ocak’ta ‘cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla tutuklanmıştı. RTÜK de o sözleri gerekçe göstererek, TELE1 hakkında inceleme başlatmış ve iki ayrı para cezası kesmiş, Demokrasi Arenası programını 5 haftalığını durdurma kararı almıştı.

Sedef Kabaş’a 11 yıl 8 ay hapis talebi

Sedef Kabaş cezaevinden mektup gönderdi