Sedef Kabaş’ın avukatı Poyraz: Adalet bakanı tarafını belli etti

Yayın tarihi: 26 Ocak 2022 Çarşamba 3:38 pm - Güncelleme: 26 Ocak 2022 Çarşamba 3:49 pm

RTÜK tarafından hedef haline getirilerek Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla tutuklanan Sedef Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz “tekrar itiraz etsek de karar değişmeyecek çünkü bu siyasi bir karar” dedi.

Sedef Kabaş’ın tutukluğuna yönelik itiraz dilekçesi bu sabah saatlerinde Asliye Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Kabaş’ın avukatı Poyraz, Kabaş ile görüşmesini de anlatarak davayla ilgili şunları söyledi:

“SEDEF KABAŞ KARARA ŞAŞIRMADI”

“Sedef Kabaş tutukuluğa devam kararına şaşırmadı. Adalet Bakanı’nın daha gözaltındayken attığı tweet ile taraf olduğunu belli etti. Ardından da kamu davası açılacak. Umarım bu süreç tamamlanır ve duruşmaya çıkabiliriz. Bu süreç uzadığı sürece Sedef Kabaş 40-50 gün tutuklu kalabilir. Tekrardan bir itiraz olmayacak yapsak bile İçişleri Bakanı, AKP Sözcüsü, İletişim Başkanlığı’ndaki isimlerin attığı tweetlerden sözlerden sonra, ‘müvekkil hakkında yanlış karar yapmışız’ diyebilecek hakim kaldığını düşünmüyorum. Düşünmek istiyorum ama inancım çok az. Normalde böyle bir davada insanın bir saat bile cezaevinde kalmaması lazım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin bile ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ kararının insan haklarına aykırı olduğunu ve kaldırılması gerektiğini söyledi. Ama hükümet uygulamıyor. Biz hukukla mücadeleye devam edeceğiz”

Sedef Kabaş’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi