Mafyatik suç örgütü lideri Sedat Peker'in operasyonlar sonrası yaptığı açıklamalar yankı uyandırdı.
Peker’in anlattıklarından biri de Beykoz Konakları’nda geçiyor. İddiasına göre Tolga Ağar, restoran işletmecisi Nusret Gökçe ile telefonda tartışıp, silahını ateşlemişti. Peker, bu olayın Emir Sarıgül’ün evinde gerçekleştiğini ve üstünün örtüldüğünü ileri sürdü.
Süleyman Soylu Cumhuriyet gazetesini hedef aldı: Hesabını hukuk önünde vereceksiniz
Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Sedat Peker'in bu olaya ilişkin tanık gösterdiği polislere ne olduğunu yazdı.
Pehlivan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:
"Milyonlarca kişi nelerin saklandığını öğrenmek için organize suç örgütü yöneticisi Sedat Peker’in videolarını izliyor. Sırasıyla, AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, jandarma ve Başsavcılık, Peker’in iddialarının bir bölümünü yalanlıyor. İçişleri Bakanlığı da açıklamaların iftira olduğunu belirtiyor.
Mehmet Ağar AKP’yi nasıl iktidara getirdi?
ÜÇÜ DE GÖREVDEN ALINDI
İzleyenler bilir; Peker’in anlattıklarından biri de Beykoz Konakları’nda geçiyordu. İddiasına göre Tolga Ağar, restoran işletmecisi Nusret Gökçe ile telefonda tartışıp, silahını ateşlemişti. Peker, bu olayın Emir Sarıgül’ün evinde gerçekleştiğini ve üstünün örtüldüğünü ileri sürdü.
Peki, eğer doğruysa ne zaman yaşanmıştı bu olay?
Üçü de görevden alındı
“Dost Beykoz” adlı bir yerel yayın organı var. 18 Nisan 2020 gecesi “Beykoz Konakları’ndan silah sesleri duyuldu” başlıklı bir haber yayımladı. Şu satırlar yazıyordu:
“Emir Sarıgül’ün Beykoz Konakları’nda yer alan evinde arkadaşlarıyla parti düzenlediği ve bu partide büyük bir tartışma çıktığı iddia edildi. Komşuların olay yerinden aktardığı bilgilere göre söz konusu tartışmada silah sesleri de yükseldi.
Yükselen silah seslerinin ardından komşuların şikâyeti üzerine olay yerine intikal eden polis ekiplerinin inceleme yaptıkları belirtildi. Öte yandan bazı görgü tanıkları, site içerisinde yer alan iki destek güç polisinin olaya ilk müdahalede bulunduğunu, ekiplerin ise ihbarın üzerinden birkaç dakika geçmesinin ardından olay yerine geldiklerini bildirdi.”
Sedat Peker’in “Kemiklerini kırdırdım” dediği İşbaşaran detayları anlattı
Görünen o ki...
Sedat Peker’in açıklamalarına konu olan iddialar, bu haberle kesişiyordu.
Peker, silah seslerinin yükseldiği işte o tartışmaya polis müdürlerinin de tanık olduğunu ileri sürdü. İsim de verdi: İstanbul Emniyet müdür yardımcıları Cevdet Hürol Öztürk, Sunay Balıklıkaya ve Mehmet Sururi Saydam.
İddiaların doğruluğunu kanıtlamak yargının işi. Ben, başka ilginç bir gerçeği gündeme getireceğim.
Ama önce, şunu yazmasam olmaz:
Sedat Peker, “havaya ateş etti” suçunu Sarıgül’ün şoförünün üstlendiğini öne sürdü. Hatta o kişinin cezaevine girdiğini dahi iddia etti. Halbuki bu, ceza kanunundaki “genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulmasını” ilgilendirir ve Türkiye pratiğinde bu suçtan tutuklama yapılmaz. Haliyle, Peker’in bu iddiası da bende şüphe uyandırdı.
Neyse, asıl konuma geleyim...
POLİS MÜDÜRLERİNE NE OLDU?
Soru şu: Peker’in kapatıldığını öne sürdüğü bu olaya tanık polis müdürlerine ne oldu?
Ne dedim: Olayın Nisan 2020’de yaşandığı ileri sürüldü.
Üç ay sonra ise yani temmuzda İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde birçok atama gerçekleşti. Ve işte iddialara konu olan Üç il Emniyet müdür yardımcısı da o gün görevden alındı, başka yerlere gönderildi. Buna göre Cevdet Hürol Öztürk Küçükçekmece’ye, Sunay Balıklıkaya Konya’ya ve ilginçtir Mehmet Sururi Saydam ise Elazığ’a tayin edildi.
Bu görevden almaların Sedat Peker’in anlattıklarıyla ilgisi olduğunu düşünmek istemiyorum. Peker’in tüm anlattıklarının da yalan olduğunun ortaya çıkmasını arzuluyorum. Ama işte saflık benimkisi, bugün Türkiye’de bu iddiaları hakkıyla soruşturacak bir yargı mekanizması maalesef yok."