Sedat Peker’in Soylu hakkındaki iddialarına ilişkin AKP’den açıklama

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2021 Perşembe 7:05 pm - Güncelleme: 20 Mayıs 2021 Perşembe 7:05 pm

AKP’li Cahit Özkan düzenlediği basın toplantısında, CHP’nin organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili iddialarına ilişkin soruşturma komisyonu talebi hakkında, “Bu tür iddialara kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Recep Tayyip Erdoğan arasında “Netanyahu” polemiği ile başlayan gerilim hakkında Özkan, “Hadsiz yaklaşımların kendisinin milli gelenekten geldiğini ifade eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den gelmesi manidardır.

Bu hadsiz tutumu; elbette CHP, HDP ve İYİ Parti’nin açık ittifakın tabanını konsolide ve ittifakı sürdürmek için olduğunu görüyoruz Hadsiz yaklaşım tarihe kara leke olarak İYİ Parti Genel Başkanının alnına yapışacaktır” dedi.

Sedat Peker itiraf etti: AKP’li milletvekili rica etti Hürriyet’i ben bastırttım

AKP’Lİ ÖZKAN: KILI KIRK YARARCASINA ARAŞTIRILMALIDIR

CHP’nin Sedat Peker’in Süleyman Soylu hakkındaki iddiaları için soruşturma komisyonu kurulması talebine destek verip vermeyeceklerine ilişkin soruya Özkan, “Bizim abdestsizinden şüphemiz yok ki namazdan olsun. Türkiye özellikle yarım asrı derin yapılarla paralel yapılarla, mafyalarla mücadele ede ede bugüne geldi.

Şu gün yeniden mafyaların devletin içinde nasıl ilişki ağı içinde olduğuna ilişkin konuları izliyoruz. Nerede durmalıyız? Elbette anayasal hukuk düzeni yanında. Elbette her türlü iddia araştırılacaktır. Sayın Bakanın dediği gibi net duruşu vardır. Bu tür iddialara kılı kırk yararcasına araştırılmalıdır” dedi.

Araştırma komisyonu kurulmasına ise Özkan, “O çalışma gelir, Genel Kurul’da değerlendiririz. Bu mesele araştırma komisyonu kurulmasını gerektirirse, bunların tümüyle geçmişte yaptığımız benzerini yapmaktan kaçınmayız. Kökünü kurutmak güvenlik politikası hem de parlamentonun denetim vazifelerinin gereğidir” dedi.

Sedat Peker’den flaş açıklama: Pazar gününe randevu verdi