Sedat Peker’in masasındaki ‘İran’ zarfı sosyal medyada tartışma yarattı

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2021 Pazar 12:35 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 Pazar 4:37 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, sabah saatlerinde yayınladığı 8. videosunda mekan değişikliğine gitti. Geçen hafta toplantı odasında video kaydeden Peker’in bu hafta masasının üzerine koyduğu nesneler dikkat çekti. Peker’in masa üzerine koyduğu ve üzerinde “İran” yazan zarf ise sosyal medyada en çok tartışılan konulardan biri oldu.

Sedat Peker, YouTube’da yayınladığı 8. videosunda Suriye’de Bayırbucak Türkleri’ne giden tırlarla ilgili iddia da bulunan Peker’in masasında bulunan tespih, pusula, dünya ve dünyanın üzerindeki zülfikarlı kolye dikkat çekti. Peker, bu defa üzerinde yazı bulunmayan beyaz tahtanın önüne Mario Puzo’nun Aile kitabı koydu. Peker’in masasında duran ağzı kapalı, üzerinde “İran” yazan zarf ise sosyal medyada AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderme olarak algılandı.

İşte sosyal medya kullanıclılarının Peker’in videosundaki “İran” yazılı zarfla ilgili paylaşımları:

Ekşi Sözlük’te konu ile ilgili düşünceini dile getiren bir sosyal medya kullanıcısı, “İran konusu önemli çünkü ABD ensesinde bu konuda Erdoğan’ın. Bu zarfın verdiği mesaj Erdoğan’a. Peker kendini İran zarfını kapalı tutarak koruyor. Açarım, bitersin, peşime düşme diyor” ifadelerini kullandı.

Ekşi Sözlük’te bir başka kullanıcı da zarfla ilgili önceki videodaki  tahta da yazan yazıyı da hatırlatarak, “önceki videoda tahtada “İran-Mersin-Sabiha vs.” yazıyordu. Son videoda ise tahta boş ama “Aile” isimli kitap var. Muhtemelen konular aileye bağlanıyor. Her iki taraf için de köprüden önce son çıkış adlı çalışma” yorumunu  yaptı.