Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelmişti! Cihan Ekşioğlu’na suikast girişimi

Yayın tarihi: 6 Eylül 2022 Salı 9:33 am - Güncelleme: 6 Eylül 2022 Salı 9:39 am

İstanbul Beykoz Konakları’nda geçtiğimiz hafta yakalanan, iki suikastçının hedefinde daha önce suç örgütü lideri Sedat Peker’in gündeme getirdiği iş adamı Cihan Ekşioğlu olduğu ortaya çıktı.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Cihan Ekşioğlu’na suikast girişimi ortaya çıktı.

tv100’den Levent Albayrak’ın haberine göre, İstanbul’da pusu kurup silahları ateşlemeye hazır bir şekilde bekleyen motosikletli iki kişi ihbar edildi. Polisin gözaltına alıp emniyete götürdüğü şüphelilerin üzerlerinde çelik yelek ve silah bulundu. Silahların ateşlenmeye hazır olması polisin dikkatini çekince araştırma derinleştirildi. Sorguya alınan şüpheliler susma haklarını kullandı.

CİHAN EKŞİOĞLU İSMİ WHATSAPP YAZIŞMALARINDA ÇIKTI

Araştırmaya Organize Suçlar Polisi’nin de dahil olduğu olayda teknik inceleme başlatıldı. Şüphelilerin cep telefonları ve Whatsapp yazışmaları incelenerek deşifre edildi. İki şüphelinin suikast için bölgeye geldiği belirlendi. Hedeflerindeki ismin ise ünlü iş adamı Cihan Ekşioğlu olduğu belirlendi. Ekşioğlu, Sezgin Baran Korkmaz’ın gündeme getirdiği Paramount Otel tartışmalarının odağındaki isimdi.

Şüphelilerin “Dalton” kod adını kullanan bir kişiden talimat aldığı, bu kişinin de şüphelilere, Ekşioğlu’nun fotoğrafını gönderdiğini ve “dikkat edin yanında polis korumaları da var” diyerek uyardığı tespit edildi. Şüphelilerin de kendisine, “Fark etmez ağabey onlara da sıkarız” dedikleri belirlendi.

Teknik incelemenin tamamlanmasıyla şüphelilerin güzergahları da belirlendi. İki kişinin, o bölgede sürekli keşif yaptıkları ortaya çıktı.

Peker’in iddialarından sonra görevden alınan Taranoğlu’nun abisi: Durumu beni hiç üzmüyor