Sedat Peker’in iddialarında yer alan Esat Toklu Danıştay’a seçildi

Yayın tarihi: 17 Aralık 2021 Cuma 6:42 pm - Güncelleme: 17 Aralık 2021 Cuma 6:42 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarında adı geçen Ankara Bölge İdare Mahkemesi eski Başkanı Esat Toklu, Danıştay’a seçildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Danıştay’da boşalan üyelerin yerine 3 yeni üyeyi belirlemek için Genel Kurul’da bir araya geldi. Kurulun toplantısı sonrasında Danıştay’ın 3 yeni üyesi belirlendi. Danıştay Başkanlığı,12 yıllık görev süresi sona eren isimleri Adalet Bakanlığı’na bildirdi. Bugün yapılan Genel Kurul’da yeni Danıştay üyeleri belirlendi. Buna göre, Yunus Emre Sılay, İsmail Hakkı Sayın ve Esat Toklu yeni Danıştay üyeleri oldu.

Danıştay’ın yeni üyeleri arasında ön plana çıkan Esat Toklu ise, suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıns yer almıştı.

“SEZGİN BARAN KORKMAZ’IN OTELİNDE BEDAVAYA AĞIRLANDI”

Sedat Peker, Youtube üzerinden seri olarak paylaştığı 9. videosunda, SBK Holding’in sahibi firari Sezgin Baran Korkmaz’ın Bodrum’daki otelinde bedava ağırlanan hâkim ve savcılar olduğunu söylemiş ve Esat Toklu’nun da bu isimlerden biri olduğunu iddia etmişti.

SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ı yurtdışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gönderdiğini öne süren Peker, Türkiye ve ABD’de aranırken hâkim, savcı, Emniyet müdürü ve gazetecilerin Korkmaz’ın otelinde ücretsiz konakladığını savunmuştu.

Peker, Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Soylu’nun eski koruma müdürü Ekrem Gülen, gazeteci Veyis Ateş’in isimlerini saymıştı.

UYUŞTURUCU VE FUHUŞ İDDİALARI

Peker ayrıca sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımında, Ankara’da lüks bir otel adı vererek, İstanbul’da da bir otel ve rezidansı işaret ederek, siyasetçiler ve bürokratlar için fuhuş ve kokain partisi verildiği iddia etmişti. Aynı otelde devlet kademesinin de toplantı yaptığını belirten Peker, şunları söylemişti:

“Bu otelde İçişleri Bakanlığı’nın ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bazı çalışma toplantıları da yapılıyor (NE KADAR ACAİP DEĞİL Mİ?). Bölge idare mahkemesi başkanımız Sayın Esat Toklu da bu otelin müdavimlerinden. Hem başka kimler var kimler.”

Toklu ise, Peker’İn iddiaları üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

“PATRONUN MAHKEMESİNE ÇIKMADAN PARTİSİNE GİTTİ”

“CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır konuya ilişkin, 9 Haziran tarihinde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Devletin hakimi, müteahhitin ofisine gider mi?” sorusunu sorarak şu ifadeleri kullanmıştı:

“Ankara Bölge İstinaf Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Togo Kuleleri’ni yapan firmanın patronunun mahkemesinden önce, patronun doğum günü partisine katılıyor. Hem de patronun ofisinde! Devletin hakimi, müteahhitin ofisine gider mi?”

Halil Falyalı serbest bırakıldı