Soylu’nun ekibine bir neşter daha! Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alındı

Yayın tarihi: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 1:38 am - Güncelleme: 2 Ağustos 2023 Çarşamba 3:09 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararla Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz görevden alındı. Yılmaz’ın adı Sedat Peker’in iddialarında geçiyordu ve Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile tanınıyordu. Kararnamede Ankara’nın yanı sıra 52 ilin daha Emniyet müdürleri değişti bunlardan 24’ü Süleyman Soylu döneminde atanmış isimlerdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Emniyet müdürleri kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 83 atama yapıldı. Ankara’nın yanı sıra İzmir, Bursa, Denizli, Erzurum, Edirne, Şanlıurfa ve Muğla’nın da aralarında bulunduğu 24’ü Soylu’nun döneminde atanmış olan 52 ilin Emniyet müdürleri değişti.

Kararnameye göre, eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile bilinen  Servet Yılmaz, Ankara Emniyet Müdürlüğü görevinden alındı. Yılmaz’ın adı ayrıca Sedat Peker’in iddialarında da geçiyordu.  Soylu İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılınca AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Yılmaz’ı görevden alacağı ileri sürülmüştü. Yılmaz’dan boşalan Ankara Emniyet Müdürlüğü görevine ise Konya Emniyet Müdürü Engin Dinç getirildi.

Yerlikaya’dan Soylu’nun ekibine ilk neşter

“AKRABANIN HATRI İÇİN SANA DAKUNMUYORUM”

Sedat Peker, Servet Yılmaz için şunları söylemişti:

“Ankara Emniyet Müdürü servet yılmaz, akrabanın hatırı için sana hiç dokunmuyordum. Artık benden her kötülüğü bekle. Ulan benim Mersin’de hangi yakınım var da, ona uyuşturucu takibi yapıp, benim ismimi o dosyaya karıştıracaksın? Size yazıklar olsun. Ulan Devletin namusunu kirlettiniz. Geçmişte bana yapılan suç örgütü operasyonunda, bana yakınsın diye seni sürgüne yollamadılar mı? Ulan siz nasıl adamsınız arkadaş ya? Saygı duyduğum akrabanı arattırıp, olaylarda benim adımı geçirtmesin diye, alttan  alttan da süslü sülü’nün emri ile bu şerefsizliği yapıyorsun. Bu ülkede namuslu devlet adamları var. Hangi namuzsuzluğu yaparsanız yapın, benim üstüme yapışmaz. Sana sözüm olsun, toplattırdığın tüm rüşvet paralarının kimlerde olduğunu ayrıca da neler yaptığını tüm dünyaya anlatacam. Ulan utanmaz, sen ortak dostumuz olan avukata demiyor muydun; “iyiki Sedat Peker’in yüzünden geçmişte sürgün yedim. fetöcüler gittikten sonra bu sayede önüm açıldı” deyip , gülmüyor muydun ? Sözde Ankara Emniyet müdürüsün. Emniyet Genel müdüründen daha çok gücün var. Tüm tayin listelerini sen yapıyorsun. Ulan size yazıklar olsun be, ulan sizin düşmanlığınız da kahpece. Ulan namusunuz yok mu sizin? Önce benim örgütteydin, şimdi sülünün örgütüne mi geçtin? Kahpesiniz ulan siz. Sana sözüm olsun kahpe düzeninizi başınıza yıkacam. 40 yaşından küçük kardeşlerime tertemiz bir Türkiye bırakacam. Ulan gazeteciler, araştırsanıza; servet yılmaz benim yakınım diye bana yapılan operasyondan sonra inceleme geçirmiş mi? Sürgüne gönderilmiş mi? Alpaslan Tufan isimli sayın savcının ismini bugün ilk defa duydum. Adam namuslu adam. Bu adamların Sedat Peker ile ilgisi yok demiş. Adamı tayin ediyorsunuz. Hukuk adamı böyle olur. Devletin namusu böyle korunur. Elbet bu devir değişir. Elbet devran döner. Seni cezaevlerinde görecem. O çaldığın paraları da yiyemeyeceksin, GÖRECEKSİN. @dw_turkce kanalında yayınlanan videoyu @alicanuludag isimli gazeteci yayınlamış. Ulan yazıklar olsun, artık seninle de işim var. Akrabanın hatırı artık bitti. GÖRECEKSİN…”

ERZURUM’DA DA DEĞİŞİKLİK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde seçim otobüsünün taşlı saldırıya uğradığı dönem Erzurum İl Emniyet Müdürü olan Levent Tuncer de görevden alınanlar arasında yer aldı.

İŞTE GÖREVLERİ DEĞİŞEN EMNİYET MÜDÜRLERİ VE GÖREVLİLER

BAŞKANLIK VE DAİRE BAŞKANLIKLARINA YENİ ATAMALAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne bağlı başkanlık ve daire başkanlıklarına yapılan atamaların listesini paylaştı.

Karara göre;

Isparta Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanı;

İzmir Polis Moral Eğitim Merkezi(PMEM) Müdür Vekili Süleyman Karadeniz, Özel Harekat Başkanı;

Polis Başmüfettişi Resul Kabataş, İstihbarat Başkan Vekili;

Stratejik Geliştirme Daire Başkan Vekili Tolga Yılmaz, Asayiş Daire Başkanı;

Polis Başmüfettişi Asım Dursun, Belge Yönetimi ve Koordinasyon Daire Başkanı;

Polis Başmüfettişi Mehmet Çatal, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Daire Başkanı;

Polis Başmüfettişi Mustafa Serkan Sabanca, Dış İlişkiler Daire Başkanı;

Kırıkkale Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanı;

Özel Güvenlik Denetleme Başkan Yardımcısı Maksut Yüksek, Güvenlik Daire Başkanı;

Polis Başmüfettişi Tamer Taş, Koruma Daire Başkanı;

Polis Başmüfettişi Tuncay Ankara, Kriminal Daire Başkanı;

Polis Başmüfettişi Asım Bulat, Sosyal Hizmetler ve Sağlık Daire Başkanı;

Polis Başmüfettişi Seylan Demir, Strateji Geliştirme Daire Başkanı;

Özel Güvenlik Denetleme Başkan Yardımcısı Ergün Dağıstanlı, Terörle Mücadele Daire Başkanı;

olarak atandı.