Sedat Peker’in iddiaları araştırılmayı bekliyor: Bu olay Japonya’da yaşansaydı…

Yayın tarihi: 21 Mayıs 2021 Cuma 5:27 pm - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 5:27 pm

Gökhan Kazbek’in sunduğu Türkiye’nin Gündemi programının konukları Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir, Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu, Meriç Köyatası ve Hukukçu Salim Şen oldu.

Sedat Peker’in iddialarına ilişkin konuşan Salim Şen, “Bu olay Japonya’da meydana gelseydi ne olacağını herkes biliyor” diyerek Osmangazi Köprüsü’ndeki halatın kopmasından kendisini sorumlu tutarak intihar eden Japon mühendis Kishi Ryoich’i hatırlattı. Savcıların resen harekete geçmesi gerektiğini belirten Şen, “Peker’in iddialarını ciddiye alıp araştırması gereken cumhuriyet savcıları bugün maalesef yok çünkü bu kurulmuş tek adam düzeni cumhuriyet savcısı değil o sistemin devamını sağlayacak savcıları kurgulamıştır. Şimdi bakın bugün her şeye tek bir kişi karar veriyor: Cumhurbaşkanı.” dedi.

ŞEN’DEN DİKKAT ÇEKEN SUSURLUK HATIRLATMASI

Şen, konuşmasının devamında Susurluk hatırlatması yaparak “Susurluk’ta en azından harekete geçen bir yargı vardı” diyerek isyan etti. Programın diğer bir konuğu ANSAV Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çapoğlu ise “Bilmediğimiz çok şey var ve bunların ortaya çıkması gerekiyor” dedi.