Sedat Peker’in gündemi değişti! Adalet bakanı Bozdağ’ı hedef aldı

Yayın tarihi: 4 Temmuz 2022 Pazartesi 11:52 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2022 Salı 9:22 am

Ankara’da Cumhuriyet Savcısı A.T’nin görev yerinin Sedat Peker ile ilgili bir dosya nedeniyle değiştiği iddia edildi. Haberin ardından Peker, yarın için Yıldırım Demirören hakkında açıklamalarda bulunmayacağını belirterek siyasiler ve gazeteciler hakkında bilgiler paylaşacağını aktardı.

DW Türkçe’den Alican Uludağ’ın haberine göre; Cumhuriyet Savcısı A.T’nin görev yeri Sedat Peker ile alakalı bir dosya yüzünden değiştirildi. İddialara göre; Ankara Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Mersin’de Sedat Peker ile bağlantılı bir grubu uyuşturucu iddiasıyla izlemek istedi. Ankara’da görev yapan Cumhuriyet Savcısı A.T, suç yerinin Mersin’de olması sebebiyle soruşturma izni vermedi.

DW Türkçe’nin haberinden sonra Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker, Deli Çavuş isimli Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımlar yaptı. DW Türkçe’nin haberini alıntılayan Peker, ismi geçen savcıyı tanımadığını belirterek, “Namusu aldığı maaş kadar olan gazeteciler; tanımadığım bu savcı namuslu davranmasaydı, hiç ilgim olmadığı halde dosyanın içine benim adımı da koysaydı…günlerce bunu da manşetten haber yapacaktınız değil mi? Suçumun olmadığı anlaşıldığında ise bir satır yazı olmayacaktı” dedi.

Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatı ile ismi geçen Savcının Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından görevden alındığını iddia ederek, yarın yapacağı açıklamalarda Yıldırım Demirören’in olmayacağını açıkladı. Peker, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, siyasiler ve gazeteciler hakkında açıklamalarda bulunacağını bildirdi.

NE OLMUŞTU?

Peker daha önce Yıldırım Demirören’in babası Erdoğan Demirören’in Yorgi Papadolos’u öldürüp mallarına el koyduğunu iddia etmiş ve Demirörenler’in Demirören Medya Grubu’nu alırken Ziraat Bankası’ndan aldıkları krediyi ödemedikleri gibi, Anadolu Ajansı’na da 30 milyon TL’lik borçlarını kapatmadıkları da öne sürmüştü.

Peker ayrıca isim vermeden bir sunucunun Yıldırım Demirören ile ilişkisi olduğunu ve TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün oğlu Emir Sarıgül ile Demirören’i aldattığını öne sürmüştü.

Peker, yine tarih vererek Demirören’le ilgili “Salı akşamını bekleyin” demişti.

Nevşin Mengü, Cem Küçük’ün yıllar önceki kaset göndermesini anlattı