Sedat Peker’in FETÖ iddialarına Başarır’dan cevap: En büyük örneği Abdulkadir Selvi’dir

Yayın tarihi: 19 Ağustos 2021 Perşembe 3:58 pm - Güncelleme: 8 Ağustos 2022 Pazartesi 10:25 am

Betül Begümhan Aydoğan’ın sunduğu Gün Ortası’nın bugünkü konuğu, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır oldu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ahmed ile görüşmesi sırasında çevirmenin ‘Atatürk’ skandalını değerlendiren Başarır şunları söyledi:

“Sıradan bir hata olamaz. Maalesef ki, bu ülkenin Cumhurbaşkanı’nın böyle bir kompleksi var. Atatürk’ün devrimlerini örnek almalı. Bundan neden rahatsız oluyor? Recep Tayyip Erdoğan ile Gazi Mustafa Kemal’i ben de kıyaslamam. Aralarında dağlar kadar fark var. Kendini bu ülkenin kurucu lideri sanıyor ama bu ülkenin tek kurucu lideri Atatürk’tür. Bunu kendisine maalesef yakıştıramıyorum. Kendisin de dediğim gibi böyle bir kompleks mevcut. Kendisini Atatürk ile kıyaslanamayacak kadar başarısız bir liderdir” dedi.

“Eğer şu an Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturuyorsa, bu soyadına sahipse bunun sebebi Atatürk’tür” dedi.

Sedat Peker’in FETÖ iddialarına da ilişkin konuşan Ali Mahir Başarır şöyle söyledi:

“AKP iktidarı ve Cumhurbaşkanı diyor ki; Benim yakınımda olan yolsuzluk da yapsa, FETÖ’cü de olsa sorun yok. Bunun en büyük örneği Abdulkadir Selvi’dir. Yolsuzluğa bulaşmış bürokrat kökenli siyasetçiler de hala koltukta oturuyor. Yargı, imzasını paraya teslim etmiştir. Görünen şu ki, Saray istemediği sürece yargı bir şey araştırmıyor” dedi.

“Sedat Peker’in verdiği iddialar beni pek bağlamıyor” diyen Başarır, 20 yıldır ceza avukatı olduğu halde bu kadar büyük bir suç topluluğunu bir arada görmediğini söyledi. Türkiye’nin özellikle son 10 yılında çok kirli ilişkilerin olduğu belirten Başarır, “Sedat Peker’in artık tweetleri ve videoları önemli değil artık bir an önce seçim yapılmalıdır” dedi.