Sedat Peker’e yeni dava

Yayın tarihi: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 3:06 pm - Güncelleme: 19 Temmuz 2023 Çarşamba 3:06 pm

Sedat Peker’in de aralarında olduğu 4 kişiye Eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Başkanı Akın Birdal’a yönelik suikastte ‘azmettirici’ olarak ismi geçen Semih Tufan Gülaltay’a düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin dava açıldı.

Eski milletvekili de olan eski İHD Başkanı Akın Birdal’a yönelik 12 Mayıs 1998’de düzenlenen suikastin azmettiricisi olarak tanınan Semih Tufan Gülaltay’ın İstanbul Maltepe’deki iş yerine geçen yıl mayıs ayında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırgan Furkan Taş, Gülatay’ın şoförü Önder Erkut’un verdiği karşılık sonucunda Taş vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle olay yerinde yaşamını yitirdi.

Taş’ın ölümüne ilişkin İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

SALDIRGAN PEKER’İN ADAMLARIYLA İRTİBATLIYDI İDDİASI

Halk TV’den Seyhan Avşar’ın haberine göre, saldırıya ilişkin soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in de aralarında yer aldığı 10 isim hakkında dava açtı. İddianamede, saldırıyı gerçekleştiren Furkan Taş’ın Peker’in adamlarıyla irtibatlı olduğu öne sürüldü.

İddianamede, Peker’in suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, örgütsel kapsamda Gülaltay’ı öldürmeye yönelik örgüt üyelerine talimat verdiği öne sürüldü. İddianamede, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı da kaydedildi. Peker’in “Suç örgütü kurma ve yönetme” ile “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar hapsi istendi.

Hazırlanan yeni iddianame, Peker’in yargılamasının yapıldığı Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava dosyasıyla birleştirildi.

Özge Peker’den aylar sonra Sedat Peker paylaşımı