Sedat Peker’e açılan davada ilk duruşma görüldü! “SBK bakanlığa gitti mi”

Yayın tarihi: 17 Ocak 2023 Salı 5:41 pm - Güncelleme: 17 Ocak 2023 Salı 5:41 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “iftira, hakaret ve tehdit” ettiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması bugün görüldü. Peker’in Avukatı Ersan Barkın, “Sezgin Baran Korkmaz’ın İçişleri Bakanlığı’na gidip gitmediği sorulsun” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla ilgili ifadeleri nedeniyle “iftira, hakaret ve tehdit” ettiği gerekçesiyle açılan davanın ilk duruşması Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesinde bugün görüldü. Duruşmaya, Bakan Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca ile Peker’in avukatı Ersan Barkın katıldı.

Sedat Peker sessizliğini bozdu! “Elimdeki kayıtları ve belgeleri iki ülkeye gönderdim”

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre; duruşmada, Peker’in avukatı Ersan Barkın, müvekkilinin öne sürdüğü iddialarda adı geçen Sezgin Baran Korkmaz’ın 4 Aralık 2021’de İçişleri Bakanlığı’na girip girmediği ve Peker’e koruma tahsis edilip edilmediğinin İçişleri Bakanlığı’ndan sorulmasını istedi. Mahkeme ise Barkın’ın taleplerinin, Peker’in ifadesinin alınmasından sonra değerlendirilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

“MÜVEKKİLİMİN İDDİALARI ARAŞTIRILSIN”

Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan da Sezgin Baran Korkmaz adına sahte fatura düzenleme konusunda inceleme yapılıp yapılmadığının sorulmasını talep eden Avukat Barkın, Bataklık soruşturmasında tutuklandıktan 4 gün sonra serbest bırakılan Nevzat Kaya ve Yeniköy Motors soruşturması için de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi talep edilmesini istedi.

Turhan Çömez, Sedat Peker ile görüşmesinin perde arkasını anlattı!

Avukat Barkın ayrıca, iddialarda ismi geçen Mübariz Mansimov’un da duruşmada tanık olarak dinlenmesini talep etti.

“KORKMAZ YURT DIŞINA NEDEN KAÇTI”

Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca ise davaya katılma talebinde bulunduklarını kaydetti. Beyanların ardından mahkeme hâkimi, Avukat Kızılca’nın katılma talebini kabul ederken, Barkın’ın taleplerinin ise, Peker’in ifadesinin alınması sonrasında değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Peker, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, “Sezgin Baran Korkmaz’la ayın 4’ünde İçişleri Bakanlığı’nda görüştün mü? Resul Hor, telefon açıp onu çağırdı mı? Ayın 5’inde bu adam yurt dışına neden kaçtı?” demişti.

Sedat Peker’in avukatının 7 yıla kadar hapsi istenmiş