Sedat Peker’den inanılmaz iddia: 15 Temmuz’dan sonra silahları neden dağıtmaya devam ettiniz?

Yayın tarihi: 8 Temmuz 2021 Perşembe 11:48 pm - Güncelleme: 8 Temmuz 2021 Perşembe 11:49 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından silah dağıttığını iddia etti.

Peker, Özyurtlar şirketine ait bir araçta taşınan ve kalaşnikof olarak bilinen AK-47 piyade tüfeklerinin, İstanbul’un Balat semtinde AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e teslim edildiğini öne sürdü.

Peker, “Silahları getiren araçta Esenyurt AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ve de 15 Temmuz gazisi İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay vardı. Bu kişiye gazi olması dolayısıyla ben araba alıp hediye etmiştim. Silahlar Balat’ta Demir Kilise olarak bilinen Sveti Stefan Kilisesi’nin hizasındaki boş bir ara sokakta, gece 01:00 civarında siyah Passat’a yüklendi. O zamanki Gençlik Kolları Başkanı Taha Ayhan şu anda İslam İşbirliği Teşkilatları gençlik kolları başkanlığını yapmaktadır” ifadelerini kullandı.

Darbe girişimi sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Soylu’nun, TRT binasına gittiğini hatırlatan Peker, “TRT binası baskınına gittiğinde hepsinin elinde kalaşnikof marka silahlar olan birçok sivil şahıs vardı. Bu silahlar da devlet envanterine kayıtlı değil. Biraz önce anlattığım, dağılımı senin tarafından koordine edilen hiçbir silah da devlet envanterine kayıtlı değil. Senin cumhurbaşkanı olmanı planlayan arkandaki şaibeli organizasyonla 15 Temmuz sonrasında da bu silahları dağıtmaya neden devam ettiniz?” iddiasında bulundu.

Peker, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından demokrasi nöbetlerinin tutulduğu ağustos ayında AKP İstanbul Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Osman Tomakin’e bir kasa kalaşnikof silahların teslim edildiğini, silahları getiren araçta Esenyurt AKP Gençlik kolları Başkanı Abdülsebur Soğanlı ve İçişleri Bakanlığı personeli Ahmet Onay’ın olduğunu öne sürdü.

Peker’in konuya ilişkin iddiları: