Sedat Peker KKTC’yi karıştırdı! Başbakan Ersan Saner’den açıklama geldi

Yayın tarihi: 20 Ekim 2021 Çarşamba 2:07 pm - Güncelleme: 21 Ekim 2021 Perşembe 7:56 am

KKTC’de kumar organizasyonu ve uyuşturucu ağının en önemli ayağı olduğunu iddia edilen ve Sedat Peker’in videolarında adı geçen Halil Falyalı’nın tutuklanmasının ardından ‘müstehcen’ bir video kaydı sosyal medyaya sızdırılan Başbakan Ersan Saner açıklama yaptı.

Gazeteci Erk Acarer, dün akşam saatlerinde suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla gündeme gelen Halil Falyalı’nın elinde Saner’e ait bir kasedin olduğunu yazdı. Acarer, kasedin, Falyalı tarafından Peker’e ulaştırıldığını aktardı.

İddiaların ardından Başbakan Ersan Saner’den açıklama geldi. Saner, “Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur” dedi.
Saner, lideri olduğu Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) 30-31 Ekim’deki kurultayı öncesinde hedef alındığını savunarak şöyle dedi: “Ne var ki, Genel Başkanlık yarışının son 10 gününe girilirken önce Güney Kıbrıs’tan satın alınan bir telefon numarasından şahıslara kurgulanmış bir video gönderildi. Öğleden sonra ise aynı video sosyal medyada yayınlanmaya başladı.

Sedat Peker’in basın sözcüsü: Falyalı’nın şantaj kasetleri elimizde

Aylardır birileri tarafından böyle bir şey yapılacağı kulaklara fısıldanıyor ancak ben bir makama erişmek uğruna bir insanın ailesini, çevresini, partisini böylesine rencide edecek kadar seviyesiz bir tutum içine girileceğine ihtimal vermiyordum. Birilerinin benim çok sevdiğim ülkeme, partime hizmet etmemin önüne siyasi mücadele ile değil çirkin saldırılarla geçmek istediği nettir. Tamamen bu amaçla düzenlenmiş bir komplo söz konusudur. Hatta yer altı dünyası ile işbirliği yapıldığına dair saptamalar vardır. Konu sadece ben değilim. Saldırıya uğrayan ben, ailem, partim ve siyaset kurumumuzdur. Dolayısı ile hukukçularımız, yol arkadaşlarım, partililerimizle birlikte durum değerlendirmesi yapmaya devam ediyoruz. Bu halk beni iyi tanır. Eğer ailem, partim ve ülkem söz konusu ise her türlü kararı tereddütsüz verebileceğimi iyi bilir. Halkımız ve UBP’ lilerin bu komployu benimsemesi mümkün değildir. Görülecektir ki siyasi ahlaksızlıktan medet umanlara gereken cevap verilecektir.”

İSTİFA EDECEĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Kıbrıs Postası ise Ersan Saner’in bugün itibarı ile kurultaydan çekildiğini, parti başkanlığından da istifa edeceğini iddia etti. Başbakanlıktan ise hukuki sorun nedeniyle izne ayrılacak olan Saner’in yerine Nazım Çavuşoğlu veya Ünal Üstel’in vekalet edeceği yazıldı.

Video kaydı sosyal medyaya sızdırılan KKTC Başbakanı Ersan Saner açıklama yaptı.