Sedat Peker ile Mehmet Cengiz akraba çıktı

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2021 Perşembe 8:29 am - Güncelleme: 26 Ağustos 2021 Perşembe 4:43 pm

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Sedat Peker ile Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz‘in akraba olduklarını yazdı. Pehlivan, Cengiz’in videolar sonrası “Peker ile görüşmeye Birleşik Arap Emirlikleri’ne gittiği” iddialarını da değerlendirdi.

Pehlivan bugün kaleme aldığı yazısında Sedat Peker ve Mehmet Cengiz’in akraba olduklarını öne sürdü. Pehlivan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bir değil, iki değil, üç değil… Farklı farklı kaynaklardan hep aynı iddiayı duydum. Diyorlardı ki: “Mehmet Cengiz, hükümet ile Sedat Peker arasında arabulucu olarak görev yapıyor. Hatta ve hatta Cengiz, videoları sonrası Peker ile görüşmeye Birleşik Arap Emirlikleri’ne gitti!” Önce dikkate almadım ama birden fazla yerden kulağıma fısıldanınca “acaba” dedim.

Sedat Peker isim verdi iddia etti: AKP FETÖ ile müzakere halinde

Bizzat iddianın muhataplarına ulaşmak istedim. Önce Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz’e sordum: “Videolarından dolayı sizin ya da görevlendirdiğiniz birinin hükümet adına Sedat Peker ile görüştüğü iddiası doğru mu?”

MEHMET CENGİZ’DEN YANIT

Mehmet Cengiz’den şu yanıtı aldım: “Sedat Peker ile uzun yıllardır herhangi bir görüşmem olmadığı gibi yayımladığı videolarla ilgili doğrudan ya da dolaylı bir irtibatım ve talebim de olmamıştır.” İşadamı Cengiz’in yanıtı böyleydi. Peki, ya Sedat Peker ne diyordu?

Peker cephesi ise aynı soruma şöyle karşılık verdi:

“Mehmet Cengiz bu konuyla ilgili bizim yanımıza gelmedi. Bizden ricacı olmadı. Fakat ona yakın diğer akrabalarımız / arkadaşlarımız ‘Peker’in bu yaptıkları ülkeye zarar veriyor, n’olur durdursun’ diye ricada bulundular. Peker de onlara hakaret etti. Bu konuyu da Rizeliler, akrabalarımız ve bize yakın herkes bilir.”

Evet…

Bana gelen iddia ve iddianın taraflarının açıklamaları böyle. Pek bilinmeyen çarpıcı bir bilgiyle bu bölümü kapatayım. Öğrendim ki Sedat Peker ile Mehmet Cengiz meğer akrabaymış. Şöyle ki: Hem Peker hem de Cengiz, Rize’nin Kalkandere ilçesindeki Yamakoğlu sülalesindendi. İki isim de dede tarafından akrabaydı. Kanun çıkınca, bir aile Peker diğer aile ise Cengiz soyadını almıştı. Yakın tarihin önemli aktörlerine dair ilginç bir anekdot olarak not düşelim.”

Sedat Peker: 65 yaş üstü siyasilerin ‘akıl sağlıkları yerindedir raporu’ almaları gerekmez mi?

TEMA, Cengiz Holding’in bağışını reddetti