Sedat Peker ile beraber 92 kişinin yargılandığı davada ilk savunmalar yapıldı

Yayın tarihi: 29 Aralık 2021 Çarşamba 12:44 am - Güncelleme: 30 Aralık 2021 Perşembe 12:18 am

Sedat Peker’in elebaşı olduğu suç örgütüne yönelik davanın ilk duruşması görülmeye başlandı. Davada 26’sı tutuklu 92 sanık yargılanıyor. Sedat Peker’in ise 390 yıla kadar hapsi isteniyor.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 92 sanık hakkında dava açılmıştı. Savcılığın hazırladığı 240 sayfalık iddianamede Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de silahlı saldırı sonucu öldürülen Cahit Çetin maktul, 30 kişi de müşteki olarak yer alırken, örgüt lideri Sedat Peker’in de aralarında bulunduğu 26’sı tutuklu 92 kişi ise şüpheli olarak yer almıştı.

İddianame gönderildiği Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti. Mahkeme, hazırladığı tensip zaptında 26 tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, suç örgütü lideri olan firari sanık Sedat Peker ile şoförü U.Y., hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasına hükmederek, davanın ilk celsesinin 29 Aralık’ta görülmesine karar vermişti.

PEKER’İN 390 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan davada, suç örgütü lideri firari Sedat Peker’in Cahit Çetin’in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin “tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor. Peker’in ayrıca “var olan suç örgütünün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurma ve yönetme”, “tefecilik”, “silahla kasten yaralama” suçlarından ise toplamda 390 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Örgüt adına suç işleyen diğer sanıklar ise, “kasten öldürmeye azmettirme”, “var olan suç örgütün korkutucu gücünden faydalanarak silahla yağma suçuna azmettirme”, “tefecilik” ve “silahla kasten yaralama” suçlarından da değişik oranlarda hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

ERSAN BARKIN TELE1’E KONUŞTU

Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın TELE1’e konuşarak “Olayların çoğunun Sedat Peker Türkiye’den ayrıldıktan sonra adını kullanarak gerçekleştirilmiş olaylar olduğu görülüyor. Tek bir somut delil bile Sedat Peker ile eşleştirilemiyor. İddiadaki özensizlikleri yazmıyorum dahi. Birden fazla olayda TCK 82’ye atıfta bulunularak mahkumiyet isteniyor. Sedat Peker ile fotoğrafı olduğu için yargılanan kişiler bile var.” dedi.

İLK SAVUNMALAR YAPILDI, DAVANIN DEVAMI YARIN GÖRÜLECEK

Sedat Peker’in de sanıkları arasında yer aldığı suç örgütü davasında ilk savunmayı yapan tutuklu sanık Ercan Ekşi, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, “Ben hiçbir şekilde telefecilik yapmadım. Sedat Peker’in evimdeki iftar yemeğine geldiği doğrudur, fakat hiçbir alacak verecek meselesiyle alakam yoktur. Kendisi de beni zaman zaman uyarmıştır. ‘Birlikte fotoğraflarımız var, sana sıkıntı olmasın’ demiştir. Mağdurum ve tahliyemi talep ediyorum” dedİ.

Firari sanık Sedat Peker’in avukatı da sanık Ercan Ekşi’ye, herhangi bir alacak verecek olayına, Peker’in şahsi menfaat elde edeceği bir ilişkiye tanıklık edip etmediğini sordu.

Sanık Ekşi ise “Sedat Peker’i tanıdığım dönemde hiçbir zaman alacak verecek konusuna dahil olduğunu görmedim. Kendisinden hiçbir şekilde talimat almadım, kimseye talimat vermedim” diye cevap verdi.

Savunma yapan tutuklu sanık Özgür Altay, Sedat Peker’le düzenlenen bir gecede çalıştığını belirterek “Ben kendisini iş adamı, bir siyasi figür olarak gördüm. Sedat Peker ile görüştüğümüz günlerde suç işlediğine şahit olmadım. Hiçbir suça karışmadım. Sedat Peker’i suç örgütü olarak tanımadım. İsnat edilen hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum” dedi.

Tutuklu sanık Sezgin Yavaş ise işsiz kaldığı dönemde tanıştığı Peker’den iş istediğini kaydederek, “Çalıştığım süre boyunca hiçbir suç ve suç unsuruna rastlamadım. Hayatım boyunca hiçbir zaman silah sahibi olmadım. Hakkımda suç örgütü kurmak, yönetmek ve yağma suçları mevcut. Ben bu suçları işleseydim kaçabilirdim. 9 aydır cezaevinde yatmaktayım. Çocuklarımın küçük olması sebebiyle ailemin ihtiyaçları var. Tahliyemi talep ediyorum” şeklinde konuştu.

Tutuklu sanık Dursun Bayhan da savunmasında 7 aydır suçsuz yere yattığını iddia ederek tahliyesini talep etti.

Duruşma 4 sanığın savunmasının alınmasının ardından yarın görülmek üzere ertelendi.

Sedat Peker hakkında tutuklama kararı çıkartıldı

Sedat Peker : Telefonunu çıkar diyen manyak gibi herkesi rezil edeceğim