Sedat Peker’den savcılara çağrı: Beni duyuyor musunuz?

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2022 Çarşamba 10:24 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 1:02 pm

Sedat Peker, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’a şantaj yaparak hapisten çıktığı itirafına ve akrabası olan Mehmet Cengiz’in de arabuluculuk yaptığına ilişkin açıklamasını hatırlatarak savcılara seslendi. Peker, Ertuğrul Özkök’le ilgili iddiaları da Özkök’ün verdiği cevapla doğruladığını söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker, ‘Deli Çavuş’ isimli Twitter hesabı ile paylaşımlar yapmaya devam ediyor.

Sedat Peker eski başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın kumar oynarken ki görüntüleri karşılığında hem cezaevinden tahliye edildiğini hem de 5 milyon dolar para aldığını anlattı. Peker, akrabası olan Mehmet Cengiz’in de arabuluculuk yaptığını ileri sürdü. Peker anlattığı olaylarda paranın yaptığı kişilerin isimlerini de verdiğini anımsatarak savcılara “Neden soruşturma açmıyorsunuz? Neden bankalara yazı yazıp iddiaların doğruluğunu araştırmıyor musunuz” diye sordu.

Peker daha sonra eski Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün “75 yıllık hayatımda sadece patronum Aydın Doğan’dan prim aldım” sözlerine yanıt verdi. Peker, sadece patronundan prim aldığını söyleyen Ertuğrul Özkök’e “Pulitzer’in en başarılı gazeteci ödülünü mü kazandın? Çalıştığın gazeteyi tüm dünyaya mı tanıttın? Hayırdır, sana bu primi niye verdi patronun?” diye sordu.

Peker, devam eden paylaşımında “Bu sorunun cevabı, patronun olan Aydın Doğan’ın o tarihten sonra devletten aldığı kıyak ihalelerde gizli. Sen primci gazeteciliğin Türkiye’de başlamasına sebep olansın” iddialarında bulundu.

Sedat Peker: Mesut Yılmaz kaset karşılığı beni hapisten çıkarttı, Mehmet Cengiz aracı oldu, Ertuğrul Özkök prim aldı

Peker’in Deli Çavuş hesabından Mesut Yılmaz iddialarına ilişkin paylaşımları şöyle:

1- Sayın savcılar, beni duyuyor musunuz? Şantaj yaptım diyorum, devrin başbakanına yaptım diyorum, Mehmet Cengiz de aracıydı diyorum. Paraların hangi akrabamızın hesabına yattığını söylüyorum. Akrabam Zafer Salman olayı doğruluyor. Bankalara neden bir yazı yazmıyorsunuz?

2- Haricen dediklerimi doğrulayan birçok da delil çıktı. Bunlar yetmez mi? Ben suç örgütü lideriyim. Mesut Yılmaz’ın o dönem ki en yakını olan yılların saygın gazetecisi Sabahattin abi (Önkibar), bakın kendisi de Mesut Yılmaz’ın ağzından olayı bugün anlatmış.

3- Soruşturmayı başlatmak için başka ne delile ihtiyacınız var, söyleyin ben vereyim. 40 yaşından genç kardeşlerim, her zaman ne derim; “Doğruların gözle görülmeyen orduları vardır ve onlar tam zamanında yetişirler.”

‘HAYIRDIR BU PRİMİ NİYE VERDİ SANA PATRONUN?’

Yine ‘Deli Çavuş’ hesabından Ertuğrul Özkök paylaşımları ise şöyle:

“1- Kıymetli dostlarım, sizlerin müsaadesi ile Ertuğrul Özkök Sedat Peker’in iddialarını yalanladı haberlerini yapan gazetecileri eleştirmek istiyorum. Ertuğrul Özkök cevaben “ ben sadece patronum olan Aydın Doğan’dan prim aldım” diyerek beni doğrulamıştır.

2- Ben yayınladığım videolarda tetikçi gazeteciliği anlatırken, “bunlar patronunun istediği yönde haber yapıp, siyasilere saldırırlar.

3- Patronları milyarlarca dolarlık ihaleyi aldıktan sonra, bu tip gazetecilere yani kemiklik köpek olan gazetecilere yani namusu aldığı prim kadar olan tetikçi gazetecilere de görevini iyi yaptın diye prim verirler”demiştim. (Namuslu gazeteciler baş tacı) e. Özkök cevaben “Ben bir tek patronumdan prim aldım “diyerek beni doğrulamıştır. Halkın dikkatini başka yöne çekmek için yapılan temiz toplum masalına öncülük etmiştir dedim.

4- Topluma, temiz toplum masalı anlatılırken arka planda neler yaşanıldığını söylemiştim. Benim twitlerimde Mehmet Cengiz, Ertuğrul Özkök’ e prim verdi diye bir bölüm var mı? Ertuğrul Özkök, sen Pulitzer’in en başarılı gazeteci ödülünü mü kazandın?

5- Çalıştığın gazeteyi tüm dünyaya mı tanıttın? Hayırdır, sana bu primi niye verdi patronun? Bu sorunun cevabı, patronun olan Aydın Doğan’ın o tarihten sonra devletten aldığı kıyak ihalelerde gizli. Sen primci gazeteciliğin Türkiye’de başlamasına sebep olansın. Sen tetikçisin.

6- Benimle ilgili yaptığın yalan haberi düzeltmen için avukatım gazetenize resmî evrakları ulaştırdığında, “düzeltme haberi yazamam ancak gazetede ilan olarak yayınlarım” diyerek, 100 bin dolar paramı aldın. ( reklam ücreti olarak) Ulan rezilsiniz, siz soyguncusunuz.

7- 40 yaşından genç kardeşlerim, lütfen bunları iyi okuyun. Temiz toplum diye bir şey yoktur. Çünkü, insan kirlidir. Benim size anlattıklarımdan sonra sizler, insana, güvene dayalı düzeni yıkıp, sisteme dayalı bir düzen kurmalısınız. Şahsıma bir çok unvan bahşettiniz.

8- Psikiyatrist Prof. Dr. Sedat Peker, Barolar Birliği Başkanı Sedat Peker başta olmak üzere hepsi çok değerliydi. Son günlerde vermiş olduğunuz yeni unvan, Karanlıkların Şerifi de çok yaratıcı. Tüm kalbimle teşekkür ediyorum. Bu unvanlara layık olacağımı bilmenizi istiyorum.”

Sedat Peker: SimTel’i Davut Dişli ve Mehmet Karasu’ya bedelsiz devrettim

Zafer Salman Sedat Peker’i doğruladı