Sedat Peker Cenk Çelik için iki yıl önce koruma istedi

Yayın tarihi: 19 Eylül 2022 Pazartesi 10:38 pm - Güncelleme: 20 Eylül 2022 Salı 12:34 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker’e hakaretler eden Cenk Çelik, sokak ortasından yüzünden vuruldu. TELE1 Programcısı Tuncay Mollaveisoğlu, Peker’in iki yıl önce Cenk Çelik için İstanbul Valiliği’nden koruma talep ettiği belgeyi ortaya çıkardı.

Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) bulunan ve ortaya attığı iddialar ile Türkiye’nin gündemini sarsan Sedat Peker ve çevresi hakkında dikkat çeken gelişmeler yaşandı. Peker’in basın danışmanı olarak tanınan Emre Olur, Türk yetkililer tarafından Arnavutluk’tan İstanbul’a getirildi. Peker’in akrabası olduğu iddia edilen Metin Süs, Yeşilköy’de tabancayla saldırıya uğrarken Peker’in Beykoz’daki evinin önünde silahlı saldırı gerçekleşti.  Peker’e ağır hakaretler eden Cenk Çelik isimli kişi de geçtiğimiz günlerde sokak ortasında yüzünden vuruldu. 

Peker’in akrabası olduğu iddia edilen Metin Süs’ü yaralayan şüpheli tutuklandı

TELE1 programcısı Tuncay Mollaveisoğlu, Anında Manşet isimli programda Peker’in iki yıl önce Cenk Çelik için İstanbul Valiliği’ne verdiği dilekçeyi paylaştı. Mollaveisoğlu, Peker’in dilekçede kendisine kumpas kurularak Çelik’in saldırıya uğrayacağını ve korunması gerektiğini yazdığını dile getirdi.  Mollaveisoğlu şunları dile getirdi:

Peker’in evine düzenlenen saldırının detayları ortaya çıktı

“Sedat Peker’e sosyal medyadan ağır hakaretler eden Cenk Çelik, yüzünden vurularak yaralandı. Çelik, sokak ortasında vurulunca gözler Peker’e çevrildi ve zanlının Peker olduğu iddia edildi. Oysa Peker, iki yıl önce İstanbul Valiliği’ne Çelik için dilekçe verdi. Yazıda Peker, Çelik’in korunmasını istiyor. Peker diyor ki Çelik benimle ilgili çok ağır paylaşımlar yapıyor. Bu şahsa yönelik bir saldırı olursa saldırının faili ben olacağım iddiası ortaya atılacaktır. Bu şahsı koruyun diye verdiği dilekçe var Peker’in Yazıda Peker’in ‘bana kumpas yapmak isteyenler bana saldıran bu şahsa zarar verecek suçlayacaklar’ dediği ortaya çıktı. ”

Çelik’e saldırıyla ilgili Sedat Peker’in avukatından açıklama