Sedat Ergin: Bakan ‘yüzde 10’ oranını vererek vakaların hasta sayısının çok üstünde olduğunu kabul etti

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 10:47 am - Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe 10:47 am

Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Testlerde pozitif çıkma oranı yüzde 10” açıklamasıyla ilgili, “Bakan ‘yüzde 10’ oranını vererek vakaların hasta sayısının çok üstünde olduğunu kabul etti” ifadesini kullandı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Sedat Ergin, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Testlerde pozitif çıkma oranı yüzde 10” açıklamasıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Ergin, pozitif vakalardan yalnızca belirti gösterenleri günlük tabloda yer aldığı açıklamasının yarattığı tartışma sürdüğünü belirtirken, “Bakan, ‘yüzde 10’ gibi bir oran vererek, aslında COVID-19 pozitif vakaların kamuoyuna duyurulan hasta sayılarının çok üstünde olduğunu kabul etmiş bulunuyor. Kamuoyu, açıklanan sayı üzerinden her akşam kendi tahminini yürütecektir, zaten yürütmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

Ergin, “Bu durumda resmi rakamla kamuoyundaki tahminler arasında belirecek ikiliğe son vermek üzere DSÖ kriterlerine uygun bir şekilde laboratuvar onaylı bütün vakaların –belirti olup olmadığına bakılmaksızın- açıklanması, şeffaflığın gereği olduğu kadar, toplum olarak önümüzü görebilmemiz bakımından da elzemdir” düşüncesini dile getirdi.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN