Sedat Bozkurt: Öcalan’ın kardeşinin mektubunu okutmak suç değil gazeteci konuşunca suçlu

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 1:47 am - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 1:49 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına tepkiler çığ gibi büyüdü. Gazeteci Sedat Bozkurt, Yanardağ’ın kurduğu cümlelerin ‘gazetecilik faaliyeti’ olduğunu vurgularken, “Hoşunuza gitmiyorsa cümlelerinizle dövebilirsiniz. Ama devletin kolluk güçlerini getirip, hem de terörle mücadele memurlarını gazetecilik yapılan bir kurumun içine kadar sokmanız gözdağıdır” dedi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, trollerin montaj video ile hedef gösterdiği TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’a destek verdi. İktidarın ‘gözdağı’ verdiğini belirten Bozkurt, “Devletin kolluk güçlerini getirip, hem de terörle mücadele memurlarını gazetecilik yapılan bir kurumun içine kadar sokmanız gözdağı dışında herhangi bir şeyle açıklanamaz” dedi.

“İKTİDAR ÖCALAN’IN KARDEŞİNE MEKTUP OKUTUYOR SEN CÜMLE KURUNCA SUÇLUSUN”

Bozkurt şunları söyledi:

“Merdan Yanardağ cesurca soru sordu. Bunu dillendirir gazeteci. Buradaki çelişkiyi de ortaya koyar gazeteci. İktidar kendisine menfaat sağlayacağı zaman kardeşine mektup okutsun, kardeşini televizyona çıkarsın, sen cümle kurunca suçlu ol. Bu çelişkiyi gazeteci aktarmak zorundadır. Gazeteciler de politik bir kişiliktir. Gazetecilik, halktan taraftır. Bağımsız gazetecilik yapmak için o ülkede asgari güçler ayrılığına dayalı bir demokrasinin inşa edilmesi lazım. O ortalama demokrasiniz yoksa siz dördüncü güç olarak kamu adına denetleme yapamazsınız, gazetecilik yapamazsınız. Gazeteci bunun inşası için mücadele eder.”

“MERDAN YANARDAĞ’IN YAPTIĞI GAZETECİLİKTİR”

“Gazetecinin taraflılığı da burada ortaya çıkar. Gazeteciliğin tarafsızlığı haberin aktarılmasına karşıdır. Tercih ettiği haberle ya da sunuşuyla kendini politik olarak konumlandırdığı yeri de gösterir. Kendine politik bir kimlik inşa eder. Tüm dünyada böyledir. Bu bağımsız gazeteciliğe halel getirmez. Her gazete elinize aldığınız zaman politik bir kimliktir zaten. Bunları çok açıkça ortaya koyarsınız. Okuru da kandırmazsınız. Merdan’ın yaptığı tam da bu gazeteciliktir. Hoşunuza gitmiyorsa cümlelerinizle dövebilirsiniz. Ama devletin kolluk güçlerini getirip, hem de terörle mücadele memurlarını gazetecilik yapılan bir kurumun içine kadar sokmanız gözdağı dışında herhangi bir şeyle açıklanamaz.”

Merdan Yanardağ gözaltına alındı