Seda Kurt’un katili “yakalanamadığı” için dava ertelendi!

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2022 Perşembe 2:35 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2022 Perşembe 2:42 pm

2,5 yıl önce dini nikahla birlikte yaşadığı erkek tarafından katledilen Seda Kurt davası cinayet sanığı yakalanmadığı gerekçesiyle ertelendi.

Avcılar’da dini nikahla birlikte yaşadığı erkek tarafından katledilen iki çocuk annesi Seda Kurt’un davası ertelendi. Davanın ertelenmesine gerekçe olarak cinayet sanığının yakalanamaması gösterilirken Seda Kurt’un annesi Bedia Kurt katil zanlısının nerede olduğunun bilindiğini iddia etti.

Seda Kurt, birlikte yaşadığı Ercan Akkaş tarafından 4 Kasım 2019 tarihinde öldürülmüştü. Cinayetten sonra yakalanamayan sanık Akkuş’un gıyabi yargılanmasına devam edildi. Bakırköy 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen 7’nci duruşmaya, Seda Kurt’un annesi Bedia Akar avukatıyla katıldı.

“KATİLİN YERİ BELLİ”

“Seda burada, katil nerede” yazısıyla, kızının, mezarının ve katil zanlısının fotoğraflarının basılı olduğu bir tişört giydiği dikkat çeken acılı anne Bedia Akar, “Torunum iki yaşındayken annesiz kaldı. Şimdi neden benim annem yok, neden benim bir ailem yok demeye başladı. Katil Ercan Akkaş’ın yeri belli. Neden bugüne kadar yakalanmadı. Gelecek duruşmada onun demir parmaklık arkasında çekilen fotoğraflı tişörtünü giymek istiyorum” dedi.

Bedai Akar’ın avukatı Avukat Fadime Polat, “Duruşma 5 dakika sürmeyecek. Sanık Ercan Akkaş’ın yakalanarak, yargılanmasını istiyoruz” dedi.
Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Ercan Akkaş yakalanmadığı için dava ileri bir tarihe ertelendi.

BİR KADINI KURTARMAK İÇİN YARALANMIŞTI

Seda Kurt’un daha önce güvenlik görevlisi olarak çalıştığı bir sığınma evinde, eşi tarafından saldırıya uğrayan bir kadının bıçaklanmasını önlemek isterken bacağından yaralandığı da ortaya çıkmıştı.

Avcılar’da kadınlar Seda Kurt için yürüdü: Katil tutuklansın!