Seçimleri kaybeden Armine Laschet ‘İstifaya hazırım’ dedi

Yayın tarihi: 8 Ekim 2021 Cuma 12:37 am - Güncelleme: 8 Ekim 2021 Cuma 12:37 am

İstifa ettiğine yönelik haberler sonrası basın toplantısı düzenleyen Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet “Ülkem için geri çekilmeye hazırım” dedi.

Almanya’da 20. federal hükümet için 26 Eylül’de yapılan genel seçimlerde hiçbir partinin çoğunluğu elde edememesi üzerine başlayan koalisyon görüşmeleri devam ederken, Hristiyan Birlik Partileri’nin (CDU/CSU) Başbakan Adayı ve Hristiyan Demokrat Parti (CDU) Genel Başkanı Armin Laschet, parti içinde aleyhinde yükselen seslerin ardından kongreye gitme kararı almıştı. Laschet, kongreye gitme kararının istifa ettiği yönünde yorumlanmasının ardından basın toplantısı düzenledi.

Seçimlerden ikinci parti olarak çıktıklarını belirten Laschet, “Kimin iktidara geleceğinden ziyade kimin yöneteceği önemlidir. Biz koalisyon için kimseye kapımızı kapatmadık. Günlük gelişmeler değil, dört yıllık ülke idaresinden bahsediyoruz. Bizim için önce ülkemiz, sonra partimiz daha sonra şahıslar gelir. Ülkem içi geri çekilmeye hazırım. Biz CDU/CSU olarak Yeşiller ve Liberallerle koalisyon için ısrar ediyorsak bunu ülkemizin geleceği, istikrarı için istiyoruz. Federal Konsey Meclisinde güçlüyüz. Partimiz son yıllarda neleri yanlış yaptığını araştırmak için partinin bölge teşkilatlarıyla görüşerek yeni isimlerle yeni bir başlangıç yapmamız lazım” dedi.

Almanya seçimleri değişimi tetikleyecek

“GELECEK HAFTA BİR PARTİ KONGRESİ ÖNERECEĞİM”

Gelecek hafta eyalet başkanlarıyla görüşmek istediğini belirten Laschet, hedefinin karşıtlıkları uzlaştırmak, ortak paydada buluşturarak, partinin bu zor aşamasında başarılı bir şekilde çıkması olduğunu belirterek, “Parti Yürütme Komitesine gelecek hafta bir parti kongresinin yapılmasını önereceğim” dedi.

Öte yandan CDU’nun geçtiğimiz ocak ayında yapılan 33. Kongresinde genel başkan seçilen Laschet, bin 1 delegenin 521’inin oyunu almıştı. Seçimleri 24.1 oy oranıyla ile ikinci sırada tamamlayan CDU/CSU, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra yapılan genel seçimlerde en düşük oy oranını almıştı.

Almanya medyası: Armin Laschet istifa etti