Seçimlere ihlal ve kavgalar damgasını vurdu!

Yayın tarihi: 31 Mart 2024 Pazar 12:25 pm - Güncelleme: 31 Mart 2024 Pazar 5:40 pm

Haftalardır devam eden seçim çalışmaları sona erdi. Yurttaşlar sabah saatlerinden itibaren bulundukları mahallelerde oy kullanmaya başladı. Oy kullanma işlemiyle birlikte ilk seçim ihlalleri haberleri Cizre, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan geldi.

Türkiye 31 Mart Yerel Seçimleri için sandık başına gitti. Oy verme işlemi Doğu ve Güneydoğu’daki 32 ilde saat 7.00’de, geriye kalan 49 ilde de saat 8.00’de başladı. Oy verme işlemlerinin başlamasıyla birlikte seçim ihlalleri haberleri de düşmeye başladı.  Cizre’de AKP’li aday korumalarıyla birlikte okula girmek isteyince sandık görevlileri izin vermedi. AKP’liler ve görevliler arasında tartışma çıktı.  Van Erciş Ziraat Odası Başkanı oy pusulasını sosyal medyadan yayınladı. Diyarbakır’da ise silahlı çatışma çıktı. 1 kişi yaşamını yitirdi.

İşte dakika dakika gelişmeler:

16.20 SAKARYA

Sakarya’nın Karasu ilçesinde seçim merkezinde çıkan kavgada 1 kişi yaralandı, 3 şüpheli gözaltına alındı.

16.14 BATMAN

Batman’da 31 Mart 2024 Mahalli Genel Seçimleri’nde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile GAP Ortaokulu’nda muhtarlık seçimleri nedeniyle taraflar arasında oy verme işlemi sırasında tartışma çıktı. Tartışma, büyüyüp kavgaya dönüştü. Çevredekilerin araya girmesiyle taraflar ayrıldı.

16.08 SAVCI SAYAN VERİ PAYLAŞTI

AKP’li Savcı Sayan, seçim yasağını deldi sonuç paylaştı Sayan Ağrı’nın Tutak ilçesindeki köyü Yukarıkargalık’ta sayı vererek tüm oyların AKP’ye verildiğini belirtti.

15.45 ELAZIĞ

Elazığ’ın Maden ilçesinde oy kullanma işlemi sırasında farklı adaylara oy verdikleri öne sürülen iki aile arasında kavga çıktı. Sopaların da kullanıldığı kavgaya jandarma ekipleri müdahale etti. TELE1’e bilgi veren CHP Maden İlçe Başkanı Fethi Artuç, kavganın daha sonra yatıştırıldığını ifade etti.

15.39 SİİRT

Siirt’in Konacık köyünde iki grup arasında muhtarlık seçimi nedeniyle taş, sopa ve silahlarla kavga çıktı. Kavgada, 54 yaşındaki İ.A. hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Kavgada karıştığı belirtilen B.K. üzerindeki tabanca ile yakalandı.

15.34: ADIYAMAN

Adıyaman’ın Çelikan ilçesine bağlı Pınarbaşı Beldesi’nde bulunan Şehit Er Erdal Şireci İlkokulu’nda sandık başında görevli  Muhammed Yılmaz’ın iki kez oy kullandığı tespit edildi. Halkları Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), itiraz ederek sandık kuruluna iletti. DEM Parti, tespit tutanağını sandık kuruluna iletti. Kurul, itirazı kabul ederek, kullanılan oyu geçersiz saydı. DEM Parti’nin kişi hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

15.27: HALFETİ

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesindeki bir okulda görevli olan sandık görevlileri, AKP’ye mühür basılmış pusulaları tespit etti.

14.52: İSTANBUL

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Şu ana kadar çok ufak tefek problemler dışında, çok küçük meseleler dışında bize ulaşmış herhangi bir sorun, herhangi bir problem yok. Bir okulumuzda başka bir siyasi partinin il başkanıyla bir avukatımız arasında küçük bir mesele var. Takip ediyoruz. Bazı okullarda da pusulalarla ilgili eksik pusula verildiğine yönelik bir bilgi geldi. Oralarda da gerekli müdahalelerde bulunduk. Şu ana kadar seçim İstanbul’da ufak tefek noksanlıkların dışında sağlıklı bir biçimde ilerliyor” açıklamasını yaptı.

14.40: DÜZCE

Düzce’de Uzun Mustafa İlkokulu’nda, Kiremitocağı Mahallesi muhtar adayları Şenol Demirtaş ile Selçuk Çelik’in yakınları arasında tartışma çıktı. Okul içinde başlayan tartışma, bahçeye taşarak kavgaya dönüştü. Taraflar, birbirlerine tekme, tokat ve yumruklarla vurdu. Görevli polislerin ayırmaya çalıştığı kavgada biber gazı ile müdahalede bulunuldu. Müdahale sonrası taraflar ayrılırken, kavgaya karışanlar gözaltına alındı.

14.00: İSTANBUL

İstanbul Arnavutköy’de bulunan bir okulun bahçesine Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının olduğu ve Cumhurbaşkanlığı forsu ile RTE yazan plakaların olduğu otomobiller park edildi. TELE1’e Konuşan CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Hüseyin Çelik, “İtiraz ettik ve okuldan çıkarttık” dedi.

13.55: KONYA

Konya’nın Akşehir ilçesindeki Nasrettin Hoca İlköğretim Okulu bahçesinde, oy kullanma işlemi sürerken iki müşahit arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Y.K. bıçakla, G.A. darp edilerek yaralandı. Ambulansla ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Y.K’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

13.50: MARDİN

Mardin’in Midyat ilçesi Gölcük Mahallesi’nde Atatürk Ortaokulu’nda görevli Demokrat Partili sandık görevlisi İdris Aydın ile okulu ziyaret edip sandıkları gezen AKP’li Midyat adayı Veysi Şahin’in yanındaki kişiler arasında arbede çıktı.  Aydın yüzüne tekme aldı.

Polis, görevliler dışındaki herkesi okul dışına çıkarırken, olayın ardından rahatsızlanan İdris Aydın, hastaneye kaldırıldı. Hastanede gözetim altında tutulan Aydın’ın, taburcu olduktan sonra darp raporu alarak şikayetçi olacağı öğrenildi.

13.50 MERSİN

Mersin’in Mezitli ilçesi Menderes Mahallesinde bulunan Faris Kokulu İlkokulunda AKP’nin belediye başkan adayına ait seçim broşürleri okulun koridor ve merdivenlerine atıldı. Seçim broşürleri, Emek Partisi İl Yöneticisi Kemal Gültekin’in itirazı sonucu AKP’li görevliler tarafından toplandı.

12.57 BAYBURT

Bayburt’ta  Merkeze bağlı Balca köyünde iki grup arasında muhtarlık seçimiyle ilgili başlayan tartışma kavgaya dönüştü. İhbar üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Kavga sırasında darp sonucu yaralanan Talip Yıldırım, Bayburt Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

12.32: ŞANLIURFA

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bir köyde oy kullanma esnasında taşlı sopalı kavga çıktı.

12.27: ŞIRNAK

Şırnak merkezde 5950 seçmenin kayıtlı olduğu Tümgeneral Ömer Keçecigil İlkokulunda taşımalı seçmen gerginliği yaşandı. Dışarıdan getirilen seçmenlere tepki gösterilen DEM Partililerle okul önünde bulunan polisler arasında tartışma çıktı.

12.21: ANTALYA

Antalya‘da oy kullanma işlemleri sürerken sandık görevlilerine dağıtılan yemek ve su şişelerinin üzerinde, AKP’li aday Hakan Tütüncü’nün propagandası yapıldı. Avukatların itirazının ardından dağıtım durduruldu.

antalya, hakan tütüncü

12.00: AĞRI

DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, Ağrı’da taşımalı seçmen uygulamasına isyan etti. ‘Ağrı halkının iradesini gasp etmeyin’ diyen Sakık, “Hırsız var bu kentte” diye sitem etti.

Sırrı Sakık taşımalı seçmene isyan etti: Hırsız var bu kentte

11.45: CİZRE

Şırnak‘ın Cizre İlçesinde AKP’li Belediye Başkan adayı ziyaret için gittiği okula korumalarını da sokmak istedi. Sandık görevlilerinin itirazı üzerine AKP’liler ve sandık görevlileri arasında tartışma çıktı.

Cizre’de AKP’li aday ve sandık görevlileri arasında tartışma

11.33: VAN

Van Erciş Ziraat Odası Başkanı Cihat Çelik, AKP’ye verdiği oyun fotoğrafını çekerek sosyal medya hesabından paylaştı.

Erciş Ziraat Odası Başkanı AKP’ye oy verdi pusulayla fotoğraf çektirdi

11.00: DİYARBAKIR

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, oy verme işlemleri sırasında silahlı, taşlı, sopalı kavga çıktı. Kavgada çok kişi yaralandı. Muhtarlık seçimi nedeniyle çıkan kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandı.

Diyarbakır’da oy verme işlemi sırasında çatışma! 1 ölü, 11 yaralı

10.00: ŞANLIURFA

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde toplu oy kullanmak isteyen kişiler ile sandık müşahitleri arasında çıkan arbedede 3 kişi darp edildi. Olay ile ilgili tutanak tutulurken, söz konusu sandıkta oy verme işlemi durduruldu.

Şanlıurfa’da toplu oy kullanma gerginliği! Müşahitler darp edildi

 

Kaynak: TELE1